18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔιαδικτυακή συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς και θέμα την αστική κινητικότητα (έργο...

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς και θέμα την αστική κινητικότητα (έργο MOMENTUM, Horizon 2020)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MOMENTUΜ (Modelling Emerging Transport Solutions for Urban Mobility) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων στην αστική κινητικότητα την 1η Ιουλίου 2021 με θέμα την «Εφαρμογή του νέου εργαλείου υποστήριξης για τη λήψη αποφάσεων σε θέματα κινητικότητας» στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρωταρχικός στόχος της συνάντησης ήταν αφενός να παρουσιαστεί το εργαλείο υποστήριξης για τη λήψη αποφάσεων που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου MOMENTUM από το Ινστιτούτο Μεταφορών και αφετέρου να συζητηθεί με τους αρμόδιους φορείς η συμβολή του στην αξιολόγηση των επιπτώσεων νέων υπηρεσιών κινητικότητας στην πόλη της  Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες ήταν εκπρόσωποι από διάφορους φορείς της πόλης, ιδιωτικούς και δημόσιους και συγκεκριμένα από τον ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου  Θεσσαλονίκης), τον ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών RISE, την εταιρία ενοικίασης ποδηλάτων THESSBIKE, καθώς και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών της συνάντησης (Δήμος Θεσσαλονίκης και Ινστιτούτο Μεταφορών).

Αρχικά, έγινε καλωσόρισμα των συμμετεχόντων από την Δρ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Διευθύντρια Ερευνών – Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεταφορών και από τον κ. Δημήτρη Μήτρου, Τεχνικό Σύμβουλο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια , παρουσιάστηκε μία δοκιμαστική έκδοση του εργαλείου υποστήριξης λήψης αποφάσεων από τον Δρ. Josep Maria Salanova Grau, Ερευνητή Γ βαθμίδας στο Ινστιτούτο Μεταφορών.

Έπειτα, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τις απορίες ,τους προβληματισμούς και τα σχόλια τους πάνω στο εργαλείο . Οι αντιδράσεις των συμμετεχόντων ήταν γενικά πολύ θετικές και ενθαρρυντικές καθώς εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για το εργαλείο και την χρησιμότητα του στο σχεδιασμό των συστημάτων αστικής κινητικότητας κάθε πόλης. Επιπλέον, οι δείκτες που έχουν οριστεί για το εργαλείο ως μέσο αξιολόγησης της αποδοτικότητας των προτεινόμενων λύσεων κρίθηκαν επαρκείς και εύστοχοι.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαλείου από την εφαρμογή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης και η αξιολόγηση του από τους τοπικούς  φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορεί κάποιος να αντλήσει από την επίσημη ιστοσελίδα του καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου εδώ. Επιπλέον, το Momentum είναι παρόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Linkedin).

Παρακάτω παρατίθεται ένα στιγμιότυπο οθόνης από την διαδικτυακή συνάντηση.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο στα αγγλικά εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ