16 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΔιαγωνισμός FIRST® LEGO® League Jr. Expo Event για παιδιά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης...

Διαγωνισμός FIRST® LEGO® League Jr. Expo Event για παιδιά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα το διάστημα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT συνδιοργανώνουν τον πρωτότυπο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League Jr. Expo Event, για παιδιά, την Κυριακή 12 Μαίου 2019, από τις 11.30 έως τις 13.00, στο Δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Στη δράση θα πάρουν μέρος περισσότερα από 170 παιδιά, από 6 έως 10 ετών, από την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, που θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους γύρω από το θέμα του διαγωνισμού «Mission Moon» («Αποστολή στη Σελήνη»), έχοντας αντλήσει έμπνευση από την αποστολή του ανθρώπου στη Σελήνη. Οι ομάδες θα δημιουργήσουν αφίσες και κατασκευές LEGO®, βασισμένες στις βασικές αξίες συνεργασίας που προωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η διάδοση της τεχνολογίας και της ρομποτικής μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, παράλληλα με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας και της ψυχαγωγίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ