22.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca / Καλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά...

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca / Καλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους! Τρία εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δημοτικού, με εβδομαδιαία διάρκεια και ελεύθερη συμμετοχή.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον υπέροχο κήπο της Casa Bianca. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινή δραστηριότητα από τις 10:00 π.μ. – 12:15 μ.μ. με εικαστικές δράσεις στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, που θα αφορούν στις εκθέσεις, στο κτήριο και στην ιστορία του.

Συγκεκριμένα και με αφορμή την περιοδική έκθεση της συλλογής νεοελληνικής ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο Ποιος φοβάται το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε? τα παιδιά θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των χρωμάτων και θα πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές. Από τα εργαστήρια δε μπορεί να λείπει και η γνωριμία με τη μόνιμη συλλογή έργων του Νικολάου Γύζη.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της (συλλογές, εκθέσεις), η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα (μορφή, υλικά, τεχνικές), η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε ένα μόνο από τα εβδομαδιαία εργαστήρια. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα:
1η εβδομάδα (από 25 έως 29 Ιουνίου) 10:00 π.μ. – 12:15 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή
2η εβδομάδα (από 2 έως 6 Ιουλίου) 10:00 π.μ. – 12:15 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή
3η εβδομάδα (από 9 έως 13 Ιουλίου) 10:00 π.μ. – 12:15 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή

Ηλικία παιδιών που μπορούν να συμμετέχουν: παιδιά που έχουν τελειώσει την α’ δημοτικού μέχρι και παιδιά που έχουν τελειώσει την ε’ δημοτικού (έτη γέννησης 2007, 2008, 2009, 2010, 2011).

Δηλώσεις συμμετοχής με συμπληρωμένη την αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση pinakothiki@thessaloniki.gr

Πληροφορίες
Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη
Τηλέφωνο: 2310 427555

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ