18.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αλλάζει όψη η περιοχή γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της...

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αλλάζει όψη η περιοχή γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας

Αλλάζει όψη η περιοχή γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, στο κέντρο της πόλης, καθώς σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τα αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου.

“Επεμβαίνουμε με στοχευμένα έργα σε μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει μνημεία από διάφορες περιόδους, ώστε να την καταστήσουμε πόλο έλξης για τους ίδιους τους Θεσσαλονικείς αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα με τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν θα εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλών μετακινήσεων για πεζούς και οδηγούς.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται η κατασκευή περιμετρικών πεζοδρομίων και κυβολιθικών επιστρώσεων, με σκοπό να αναδειχθούν τα ιστορικά κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και η ολική ανακατασκευή των οδών Ελένης Ζωγράφου και Κάστρων.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος της οδού Ελένης Ζωγράφου και της συνέχειάς της στην οδό Κάστρων με αποκάλυψη και αποκατάσταση της γρανιτικής κυβολιθικής επίστρωσης. Ακόμη, πρόκειται να κατασκευαστεί νέο πεζοδρόμιο στην οδό Ελένης Ζωγράφου αλλά και να αναπλαστούν τα πεζοδρόμια της οδού Κάστρων, ενώ προβλέπονται και έργα για την αναβάθμιση του φωτισμού.

Η περιοχή στην οποία πρόκειται να επέμβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό πλούτο, καθώς σε αυτή βρίσκονται τα ανατολικά βυζαντινά τείχη, τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, των Διαμαρτυρομένων και των Αρμενίων αλλά και νεώτερα μνημεία, όπως το διατηρητέο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, οι “Κήποι του Πασά” κι ο πολυχώρος πολιτισμού “Ισλαχανέ”. Eξάλλου, από πολλά σημεία της υπό ανάπλαση περιοχής προσφέρεται μια μοναδική θέα προς τα μνημεία, την Άνω Πόλη καθώς και προς τον θαλάσσιο ορίζοντα της Θεσσαλονίκης.

Η σύμβαση για τα έργα ανάδειξης της περιοχής γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι ύψους περίπου 500.000 ευρώ και υπογράφηκε παρουσία του τεχνικού συμβούλου του Δημάρχου Δημήτρη Μήτρου. Τα έργα θα εκτελούνται τμηματικά, ώστε να διασφαλίζεται κάθε φορά άνετη πρόσβαση στο νοσοκομείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ