15.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΔεκέμβριος και Χριστούγεννα στην παιδική βιβλιοθήκη Δελφών

Δεκέμβριος και Χριστούγεννα στην παιδική βιβλιοθήκη Δελφών

ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΛΦΩΝ (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3, τηλ. 2310324090)

 «Η ώρα του παραμυθιού»
Παρασκευή 1 /12/2017, ώρα 10:00 το πρωί
  «Ο μικρός κοκκινολαίμης». / Jan Fearnley. Ο Μικρός Κοκκινολαίμης χάρισε τα εφτά πλεκτά γιλεκάκια του σε φίλους του που τα είχαν ανάγκη. Την παραμονή των Χριστουγέννων, χωρίς γιλέκο, τρέμει πάνω σε μια χιονισμένη στέγη… ώσπου έρχεται κάποιος να τον σώσει. Αφήγηση του παραμυθιού και στη συνέχεια φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια με χαρτόνια και ανακυκλώσιμα υλικά. Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών.

 «Υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα»
Παρασκευή 1 /12/2017, ώρα 5:00 το απόγευμα
Η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα με τη συμμετοχή της Παιδικής Βιβλιοθήκης Δελφών και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχονται τα Χριστούγεννα με παραμύθια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και μουσική στη Βίλα Μορντώχ.

 «Η ώρα του παραμυθιού»
Τρίτη 5 /12/2017, ώρα 6:30 το απόγευμα
«Θέμης ο κοκκινολαίμης»
/ Antoon Krings. Ένα βιβλίο που μας βάζει σιγά σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Αφήγηση του   παραμυθιού και στη συνέχεια φτιάχνουμε μικρούς κοκκινολαίμηδες.
Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

 «Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες»
Τετάρτη 6 /12/2017, ώρα 6:30 το απόγευμα
« Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια»  Με μεταλιζέ χαρτόνια, χρυσόσκονες, πούλιες και κόλλες glitter φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και στολίζουμε το δέντρο μας και τη βιβλιοθήκη ακούγοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Με την αρχιτέκτονα – εικαστικό Έλενα Χρυσαφίδου.                                                  Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή έως 20 παιδιά.

 «Η ώρα του παραμυθιού»
Τρίτη 12 /12/2017, ώρα 6:00 το απόγευμα
 «Τα καρκατζέλια» και «Τα δώρα του Δεκέμβρη»
Παραστατική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την παραμυθού Μαρία Φλώρου. Θα ακολουθήσει κατασκευή Αϊ Βασίλη.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

 «Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα»
Τρίτη 19 /12/2017, ώρα 5:00 το απόγευμα
«Τραγουδάμε για τα Χριστούγεννα». Ελάτε να τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα με τις καθηγήτριες μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Δεμερτζή Φύλλις και Στεφανίδου Θάλεια.                                       Σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή

«Η ώρα του παραμυθιού»
Τρίτη 19 /12/2017, ώρα 6:30 το απόγευμα
 «Πρόσεχε, Αϊ Βασίλη». / Julie Sykes. Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Αϊ-Βασίλης ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι, να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά της γης. Τίποτα όμως δεν του πηγαίνει καλά, βιάζεται και κάνει όλο γκάφες. Τη μια φορά του γλίστρησαν τα δώρα απ’ το έλκηθρο, την άλλη κινδύνευσε να τσακιστεί μαζί με τους ταράνδους του, μέχρι που έχασε και το αγαπημένο του ποντικάκι. Τι άλλο θα πάθει ακόμη ο απρόσεκτος Αϊ-Βασίλης; Αφήγηση του   παραμυθιού και στη συνέχεια φτιάχνουμε Αϊ Βασίληδες με χαρτόνια, βαμβάκι και διπλόκαρφα.       Με τη βιβλιοθηκονόμο Ευγενία Χαρισίου.
Για παιδιά 4-6 ετών, με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Από 18 έως 22 /12/2017 θα λειτουργεί στον χώρο της βιβλιοθήκης:
Έκθεση βιβλίων με θέμα «Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ