13.1 C
Thessaloniki

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ SKG MAKERS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ SKG MAKERS

Ψηφιακή εκδήλωση

Δευτέρα 11 Απριλίου, 18.30-19.30

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την κοινότητα SKG Makers μέσα από τη ψηφιακή διαδραστική εκδήλωση που θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84029829263, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, 18.30-19.30.

Στόχος της συγκεκριμένης ψηφιακής συνάντησης είναι να γνωρίσετε τον χώρο της κοινότητας SKG makers και τις δράσεις της.

Τι είναι οι SKG Makers;

Οι SKG Makers, είναι η πρώτη κοινότητα makers (δημιουργών) στη Θεσσαλονίκη, ως δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υλοποίησης συνεργατικού, κυκλικού Makerspace στην πόλη μας και συστεγάζεται με το OK!Thess.

Οι SKG Makers υποστηρίζονται από το Pop-Machina, ένα ευρωπαϊκό έργο με τον τίτλο «Collaborative production for the circular economy a community approach / Pop-Machina» (“Συνεργατική παραγωγή για την κυκλική οικονομία˙ μια κοινοτική προσέγγιση” – Pop-Machina), του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Pop-Machina, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάζεται στενά με την Q-PLAN International για το συντονισμό και τις δράσεις των SKG Makers, ενώ το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποτελούν εταίρους του έργου που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η κοινότητα SKG Makers συνεργάζεται με τον φορέα καινοτομίας Youthnest για το πρόγραμμα του επιταχυντή.

Ο Επιταχυντής (accelerator) Κυκλικής Επιχειρηματικότητας είναι ένα πρόγραμμα με σκοπό να υποστηρίξει τους δημιουργούς με επιχειρηματική εκπαίδευση, προσωποποιημένη υποστήριξη,, και να τους βοηθήσει να βγουν στην αγορά με ένα βιώσιμο προϊόν. Ο επιταχυντής είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους.

Σε ποιους απευθύνεται το SKG makers;

Το πρόγραμμα είναι κυρίως προσανατολισμένο σε δημιουργούς, που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ενδιαφέρονται να μετατρέψουν τις δημιουργίες τους σε βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά και γενικότερα σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με ξύλο, μέταλλο, ηλεκτρονικά και πλαστικό, και θέλει να αποκτήσει νέες κατασκευαστικές δεξιότητες.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Απριλίου, 18.30-19.30 ψηφιακά. Συνδεθείτε και μάθετε περισσότερα: https://us02web.zoom.us/j/84029829263

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ