16.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσεις"Γνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα" στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

“Γνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα” στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκινά, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου με θέμα “Γνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα”.

Βασίζεται στο βιβλίο «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες» της Έλενα Φαβίλι και Φραντσέσκα Καβάλο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, σημαντικές γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.

Πρόκειται για γυναίκες που με το έργο και τη δράση τους έχουν αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Επιστήμονες, συγγραφείς, αθλήτριες ή ακτιβίστριες, δυναμικές, με όραμα και κότσια κατάφεραν κάθε μια με το δικό της προσωπικό τρόπο, να διαπρέψει στον τομέα της και να αφήσει το αποτύπωμά της στην ιστορία. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες γυναίκες του 20ου  αιώνα που θα γνωρίσουμε στην 1η μας συνάντηση την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 18:30.

Μαρί Κιουρί, Γουίλμα Ρούντολφ, Ιζαμπέλ Αλιέντε, Ρόζα Πάρκς, Κλόντια Ρουτζερίνι, Μπαλκίσα Τσαϊμπού.

Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η Αγγελική Φατίση και η Χριστίνα Τράπτσιου

Για παιδιά από 7 ετών

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ