18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και ΑρχείωνΒ΄ εξάμηνο 2023- εκδηλώσεις και δράσεις των βιβλιοθηκών του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου

Β΄ εξάμηνο 2023- εκδηλώσεις και δράσεις των βιβλιοθηκών του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου

Οι βιβλιοθήκες του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου πραγματοποίησαν το Β΄ εξάμηνο του 2023 δράσεις και εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες. Το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε:

  • Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Εκδήλωση – ομιλία, αφιέρωμα στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ», με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννησή του, με ομιλήτρια την Έλενα Αβραμίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Ελληνικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης στην Κίνα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Έδρας της UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Στην εκδήλωση προβλήθηκε σχετικό οπτικoακουστικό υλικό. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ» του Νίκου Καζαντζάκη διάβασαν οι Βασίλης Ραπτόπουλος και Βασιλική Τριχά.

  • Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023.

Παρουσίαση βιβλίου «Ο βραχοπόλεμος», από την συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ε΄ Δημοτικού).

  • Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023.

Παράσταση αφήγησης «Ο ποντικός, ο ελέφαντας και ο χρυσός κόκκος σταριού» για παιδιά από πέντε ετών και άνω, σε συνεργασία με την Action Art. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφηγήσεις παραμυθιών απ΄ όλο τον κόσμο», με αφηγήτρια την Ροδάνθη Δημητρέση.

  • Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023.

Εκδήλωση με τίτλο «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη» 2023, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της συγγραφέως. Η εκδήλωση περιλάμβανε μια διαδραστική αφήγηση του βιβλίου της Άλκης Ζέη «Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων». Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ε΄ Δημοτικού).

  • Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση-αφιέρωμα με τίτλο «Ζώρζ Σαρή, 100 χρόνια από τη γέννησή της». Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΤ΄ Δημοτικού), καθώς και εκπαιδευτικοί.

  • Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

Ξεκίνησε η λειτουργία τριών λεσχών ανάγνωσης ενηλίκων, εφηβική και παιδική, με σκοπό  την ανάπτυξη και ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και του διαλόγου.  Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις των ομάδων, όπου προτάθηκε το βιβλίο που θα διαβαστεί και καθορίστηκε η επόμενη συνάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ