14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση ΒιβλιοθηκώνΑφηγήσεις παραμυθιών στη Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης τον Νοέμβριο

Αφηγήσεις παραμυθιών στη Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης τον Νοέμβριο

Η Ευρώπη Εμμανουηλίδου αφηγείται παραμύθια κάθε Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρονών και πάνω, στηρίζεται στην προφορική αφήγηση παραμυθιών και στόχο έχει την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, την καλλιέργεια της φαντασίας τους και την ενίσχυση της κριτικής τους σκέψης.

Για όλα τα παιδιά, χωρίς προεγγραφή.

Αναλυτικά :

Τρίτη 14/11, ώρα 6:30′  το απόγευμα   «Η πουπού και η καρλότα» του Ευγένιου Τριβιζά. Θα ζωγραφίσουμε το αγαπημένο μας φαγητό ή γλυκό και στο τέλος θα κάνουμε « σοκολατογιορτή».

Τρίτη 21/11,ώρα 6:30′ το απόγευμα.  «Η Αρήτη της Ροδιάς» της Κικής Δημητριάδου. Αφήγηση του παραμυθιού και ζωγραφική. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε μια υπέροχη φρουτοσαλάτα και θα πιούμε ένα απολαυστικό  χυμό.

Τρίτη 28/11, ώρα 6:30′  το απόγευμα   « Το νησί του Θησαυρού» του Βαuman Kurt. Παιχνίδι κρυμμένου  θησαυρού μέσα στη βιβλιοθήκη και… Θησαυρός!!!!!

 

 

Παρουσίαση βιβλίου «Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς» στη Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Τρίτη 7/11, ώρα 6:30‘  το απόγευμα    Η συγγραφέας  Βούλα Παπατσιφλικιώτη  θα μας αφηγηθεί την ιστορία του βιβλίου της «Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς»

«Μια φορά και ένα καιρό σε ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένας βασιλιάς εγωιστής και καλοφαγάς. Δεν αγαπούσε το λαό του, νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Σε μια φτωχική γωνία ζούσε ο κακόμοιρος Θωμάς. Είχε μια ατυχία τρομερή και τον βασιλιά έμοιαζε μόνο στη μορφή. Είχε πλούσια καρδιά, αλλά έλλειψη στα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Μια βραδιά μία νεραϊδούλα θα εμφανιστεί και ένα ξόρκι θα αλλάξει δυο ζωές! Τι θα συμβεί από εκεί και πέρα; Η πολιτεία θα αποκτήσει επιτέλους έναν σωστό βασιλιά; Και ποιος θα είναι αυτός; Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και την διασκεδαστική αφήγηση, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες να εκτιμούν και να σέβονται το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του και την κοινωνική του θέση!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ