22.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΑπολογισμός Γιορτής Εθελοντή 2019

Απολογισμός Γιορτής Εθελοντή 2019

Το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο των Εθελοντών, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησαν με ιδιαίτερη επιτυχία τη ”Γιορτή του Εθελοντή”, στην αίθουσα «Δημοτικού Συμβουλίου» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις δομές και τις υπηρεσίες του έρχεται αρωγός σε κάθε εθελοντική προσπάθεια που στοχεύει στην αλληλοβοήθεια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Από φέτος θεσμοθετεί την βράβευση κάποιων οργανώσεων, με κριτήριο  την εθελοντική τους προσφορά κατά την διάρκεια το έτους.

Στη γιορτή για το έτος 2019 βραβεύτηκαν:

  1. Το κοινωφελές σωματείο Χ.Α.Ν.Θ.
  2. Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ &
  3. Η Εθελοντική, Διασωστική και Ανθρωπιστική Οργάνωση ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

Οι ομιλητές που συμμετείχαν, ανέδειξαν την πολύτιμη συμβολή του εθελοντισμού και την προσφορά του στη συνοχή της κοινωνίας, αντάλλαξαν εμπειρίες, υπέβαλαν προτάσεις και συζήτησαν για θέματα κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, όσον αφορά τις εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  το 2020.

Παράλληλα  δόθηκαν το δίπλωμα και η κάρτα εθελοντή στους εθελοντές. Η κάρτα εθελοντή λειτουργεί και ως κάρτα προνομίων για όσους εθελοντές επιθυμούν, με προσφορές και εκπτώσεις από  επιχειρήσεις της πόλης μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ