18.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΑπινιδωτές σε δέκα σχολικά συγκροτήματα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης!!!

Απινιδωτές σε δέκα σχολικά συγκροτήματα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης!!!

Τους πρώτους δέκα απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας, παρέδωσαν στις 5/4/2022 το πρωί σε διευθυντές σχολείων και εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδουλος Ταπανιδης.

Η παράδοση έγινε στον χώρο του θεάτρου «Κώστας Βουτσάς» του 2ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης παρουσία των Διευθυντών των σχολείων και τοπικών αρχών της Εκπαιδευσης.
Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να εξοπλίσει σταδιακά με αυτά τα μηχανήματα που σώζουν ζωές όλα τα σχολεία του. «Ευχή όλων μας είναι οι απινιδωτές να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Δικό μας χρέος όμως είναι να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της ασφάλειας και της προστασίας της υγείας με υπευθυνότητα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, οι πρώτοι απινιδωτές επιλέχθηκε να τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα όπου συστεγάζονται πολλά σχολεία, ώστε να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες. «Από τους πενιχρούς πόρους των σχολικών επιτροπών, που καλύπτουν όλες τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δόθηκε ένα ποσό για αυτό το πολύ σημαντικό έργο», σημείωσε η κυρία Κοσμοπούλου.

Οι πρώτοι απινιδωτές επιλέχθηκε να τοποθετηθούν σε σχολικά συγκροτήματα όπου συστεγάζονται πολλά σχολεία, ώστε να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες. Σημαντικό ήταν και το κριτήριο της γεωγραφικής κάλυψης όλων των περιοχών που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της Β/βάθμιας σχολικής επιτροπής κι αυτό καταδεικνύει τη σημασία της δράσης.
Για θέματα εκπαίδευσης στη σωστή χρήση του απινιδωτή μίλησε ο Αναστάσης Στεφανάκης, πρόεδρος του KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ