14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΑνοιχτό Εργαστήριο: Αισθάνομαι και συναισθάνομαι, επικοινωνώ μέσω της τέχνης» “I feel and...

Ανοιχτό Εργαστήριο: Αισθάνομαι και συναισθάνομαι, επικοινωνώ μέσω της τέχνης» “I feel and empathize I communicate through art”.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης υλοποιούν δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο:

Ανοιχτό Εργαστήριο: Αισθάνομαι και συναισθάνομαι, επικοινωνώ μέσω της τέχνης» “I feel and empathize I communicate through art”.

Η δράση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου από τις 7:30-9:30μμ. στην Παραλία Θεσσαλονίκης στο θεατράκι στον «Κήπο των Εποχών» και συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα.

Η δράση αφορά ένα εργαστήριο τέχνης το οποίο απευθύνεται σε μια μικτή ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη από ωφελούμενες/ους του Προγράμματος HELIOS του ΔΟΜ, μέλη του Ουκρανικού Συλλόγου «Ουκρανοελληνική Πρωτοβουλία», ωφελούμενες/ους του ΚΕΜ, μέλη του ΣΕΜΠ  και ντόπιο πληθυσμό.  Η δράση θα εμπλέξει ενεργά τις συμμετέχουσες/συμμετέχοντες – και παιδιά- σε μια διαρκή διάδραση  μεταξύ τους αξιοποιώντας όλες τις αισθήσεις και την τέχνη σε διάφορες εκφάνσεις της (μουσική, χορός, εικαστικά, κοκ.). Η διάρκεια της δράσης υπολογίζεται περίπου σε 2 ώρες. Το σύνολο των ατόμων με ενεργή συμμετοχή θα είναι μέχρι 30, αφήνοντας ωστόσο περιθώριο για παρακολούθηση και από τους λοιπούς/ές που θα παρακολουθούν καθήμενοι στο θεατράκι.

Πέραν από τον προφανή στόχο της ψυχαγωγίας θα δοθεί ευκαιρία για ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας, της συμπερίληψης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας βασισμένων σε όλες τις αισθήσεις.

Θα ακολουθήσει κέρασμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ