18.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΑνοιχτό ΠανεπιστήμιοΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μια δράση-θεσμός του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, το “Ανοιχτό Πανεπιστήμιο” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινά και πάλι το εαρινό εξάμηνο με δύο θεματικές ενότητες μαθημάτων:

1) Προσβλέποντας σ’ ένα πράσινο μέλλον – Πώς το περιβάλλον επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας

2) Ιχνηλατώντας μια πανδημία – Ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του

“Ένας θεσμός, τον οποίον τιμούν με τη συμμετοχή τους εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της πόλης μας γενικότερα και που αγαπήθηκε από τους συνδημότες μας, το “Ανοιχτό Πανεπιστήμιο” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκινά με νέα ταυτότητα, μετά από μια διακοπή που επέβαλαν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Ήδη συγκροτήθηκε η ομάδα έργου, που απαρτίζεται από επίλεκτους ακαδημαϊκούς και ειδικούς επιστήμονες και επέλεξε θέματα επίκαιρα, που ενδιαφέρουν τους δημότες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τους δίνουν πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Προσβλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία σ’αυτό το νέο ξεκίνημα.”, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.

Την ομάδα έργου αποτελούν:

Μέλη της Επιτροπής Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Θεσσαλονίκης Ιδιότητα
1. Κοσμοπούλου Ιωάννα Αντιδήμαρχος Παιδείας

τ. Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογικής Χημείας Ιατρικό Τμήμα Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.

2. Σκούρας Ζαχαρίας

 

Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής Α.Π.Θ .

 

3. Παπαμανώλης Νικόλαος

 

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

 

4. Αναγνωστόπουλος Χρήστος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.
5. Λυμπεράκη Ευγενία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Χημείας

Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

6. Νταουντάκη Μαρία Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιοχημείας -Ανοσοβιοχημείας,  Εργαστήριο Βιολογίας Χημείας. Ιατρικό Τμήμα Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.
7. Λούντζη  Βασιλική Δικηγόρος-Εντεταλμένη Σύμβουλος ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων
8. Ζελάτη Ελένη Bιολόγος Επιστημονική συνεργάτης Τμήμα Βιοιατρικων Επιστημών Σχολή Επιστημών Υγείας ΔΙ.ΠΑ.Ε.
9. Τσιουτάνη Μαρία Νομικός

       Η πρώτη ενότητα θα ξεκινήσει την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 και θα πραγματοποιείται δια ζώσης στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Η δεύτερη ενότητα θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 και θα πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα ξεκινήσουν στις 23 Φεβρουαρίου 2022 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών) με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας.

Με νέα ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί ο σύνδεσμος της υποβολής των αιτήσεων με όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ