12.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΑυτοτελές Τμήμα Πολιτικής ΠροστασίαςΑνακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με το...

Ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με το έκτακτο δελτίo καιρικών φαινομένων

Λόγω του έκτακτου δελτίου  καιρού της Ε.Μ.Υ.,που ισχύει από την Πέμπτη 24-06-2021   έως και την Κυριακή 27-06-2021 εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

      Πολύ υψηλές Θερμοκρασίες:

  • Αποφεύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
  • Χρησιμοποιείστε, αν είναι εφικτό, κλιματιστικά ή ανεμιστήρα κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας. ( Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μεριμνά για την διάθεση κλιματιζόμενων χώρων )
  • Μεριμνήστε για τα μέλη της οικογένειάς σας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά , καρδιαγγειακά, κ.λ.π.). Συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών και για όσους λαμβάνουν φάρμακα.

Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ακολουθώντας την διαδρομή: Δήμος Θεσσαλονίκης → Θέλω από τον Δήμο → Πολιτική Προστασία→ Καύσωνας

Πατήστε εδώ για το Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να λάβετε εξειδικευμένη πληροφορία, υψηλής ανάλυσης, από το «Σύστημα Προειδοποίησης Υγείας από υψηλές θερμοκρασίες» του έργου LIFE ASTI, το οποίο είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο https://app.lifeasti.eu.
Η ειδοποίηση αφορά 2 ημέρες Επιπέδου – 2 (22-23/6), οι οποίες θα ακολουθηθούν από άλλες 2 ημέρες (24-25/6) Επιπέδου – 3.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27C έως 42C με πολύ υψηλές θερμοκρασίες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία θα είναι πάνω από 42C σε όλη την πόλη και τη γύρω περιοχή.

Πληροφορίες για το έργο LIFE ASTI και την εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του (https://lifeasti.eu).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο