14.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Δόμησης και Πολεοδομικών εφαρμογώνΑλλαγή διαδικασίας για την έκδοση της έγγραφης βεβαίωσης όρων δόμησης

Αλλαγή διαδικασίας για την έκδοση της έγγραφης βεβαίωσης όρων δόμησης

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!   Αλλαγή διαδικασίας

Για την έκδοση της έγγραφης βεβαίωσης όρων δόμησης
(άρθρο 38, παρ. 2β του Ν.4495/2017)

*** αφορά τις Οικοδομικές Άδειες χωρίς προέγκριση του άρθρου 35

Στο εξής, για την έκδοση της ανωτέρω βεβαίωσης, δεν θα είναι πλέον απαιτούμενη η χορήγηση σχετικού εγγράφου από το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών (Τ.Π.Ε.) της υπηρεσίας μας, όπως ίσχυε.

Η εν λόγω διαδικασία θα ολοκληρώνεται πλέον αποκλειστικά με ενέργειες του Τμήματος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, κατόπιν υποβολής αιτήματος με τα απαιτούμενα στοιχεία στο αντίστοιχο πεδίο του πληροφοριακού συστήματος του Τ.Ε.Ε. “e-άδειες”.

Α. Για την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου από τους εξουσιοδοτημένους ελεγκτές του Τμήματος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, συστήνεται στους μελετητές μηχανικούς, η σύνταξη και υποβολή συνοπτικής τεχνικής έκθεσης, στην οποία να περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

α) Επισύναψη σε μορφή pdf. αποσπάσματος εντοπισμού της ακριβούς θέσης του ακινήτου από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με ηλεκτρονική διεύθυνση https://maps.thessaloniki.gr .

β) Αιτιολόγηση ένταξης της Οικοδομικής Άδειας στην αντίστοιχη κατηγορία του άρθρου 36 του Ν.4495/2017.

γ) Ιδιαίτερη επισήμανση – μνεία στην περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται είτε εντός ιστορικού τόπου, παραδοσιακού οικισμού, προστατευόμενη από εφορεία αρχαιοτήτων περιοχή, είτε έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο ή μνημείο (με αναφορά στο σχετικό Φ.Ε.Κ.) ή γειτνιάζει με τα προαναφερόμενα.

δ) Σύντομη περιγραφή του έργου (είδος εργασιών, χρήση, θέση, προγενέστερες Οικοδομικές Άδειες, υπαγωγή σε νόμους περί  αυθαίρετων κατασκευών, κ.λπ.).

ε) Αναγραφή στοιχείων έρευνας του μελετητή μηχανικού ως προς τους όρους δόμησης, τυχόν ειδικών διαταγμάτων της περιοχής ή του ακινήτου, των χρήσεων γης, καθώς και τυχόν πράξεων (τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημίωσης, πρωτόκολλο αδυνάτου, κ.λπ.).

Β. Υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (Α75) του μελετητή μηχανικού, όπως προβλέπεται στο άρθρο 38, παρ.2β του Ν.4495/2017 στο αντίστοιχο πεδίο του πληροφοριακού συστήματος του Τ.Ε.Ε. “e-άδειες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ