16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΣΟΔΘΑκροάσειςΑκροάσεις για νέους τραγουδιστές

Ακροάσεις για νέους τραγουδιστές

Ακροάσεις για νέους τραγουδιστές

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί νέους τραγουδιστές σε δύο ακροάσεις. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τραγουδιστές χωρίς όριο ηλικίας, ωστόσο θα δοθεί προτεραιότητα στην επιλογή νέων τραγουδιστών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν αίτηση συμμετοχής στο email tcso.apply@gmail.com και να δηλώσουν ποια έργα από τα παρακάτω θα παρουσιάσουν στην ακρόαση, επισυνάπτοντας σύντομο βιογραφικό, στοιχεία επικοινωνίας, ηλικία και σύντομη περιγραφή της φωνής τους, καθώς και την επιβεβαίωση ότι θα είναι παρούσες/παρόντες στις δοκιμές και συναυλίες που περιγράφονται παρακάτω. Θα ακολουθήσει απαντητικό email με επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης και πρόσκληση στην ακρόαση.
Οι ακροάσεις θα γίνουν στην αίθουσα δοκιμών του 2ου ορόφου στο Κέντρο Μουσικής. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνοδεύονται από δικό τους συνοδό στο πιάνο.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 16.00 – 21.00
(για την συναυλία της 2ας Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – δοκιμές 30.10.- 1.11.2018)

Άριες Gioacchino Rossini:

Σοπράνο: Sombre foret – Guillaume Tell (ΙΙ Akt)

Μεσόφωνος: Una voce poco fa – Il Barbiere di Siviglia (I Akt)
Ιl vecchiotto cerca moglie -Il barbiere di Siviglia (II Akt)
(μία από τις δύο άριες ή και τις δύο εάν υπάρχουν στο ρεπερτόριο της ενδιαφερομένης)

Τενόρος: Εcco ridente in cielo – Il Barbiere di Siviglia (I Akt)

Βαρύτονος: Largo et factorum – Il Barbiere di Siviglia (I Akt)
Sois immobile – Guillaume Tell (III Akt)
Come un ape ne giorni d’Aprile – La Cenerentola (I Akt)
(μία από τις τρεις άριες ή και τις τρεις εάν υπάρχουν στο ρεπερτόριο του ενδιαφερομένου)

Μπάσος: La Calumnia – Il Barbiere di Siviglia (I Akt)

Οι ενδιαφερόμενοι (και τύποι φωνών όπως π.χ. σοπράνο κολορατούρα, που δεν περιέχονται παραπάνω) μπορούν να παρουσιάσουν και άλλες άριες του G. Rossini της επιλογής τους, αρκεί να στείλουν ηλεκτρονικά παρτιτούρα μαέστρου (όχι σπαρτίτο) του αποσπάσματος, συνημμένη μαζί με την αίτηση τους και εφόσον λάβουν μετά θετική απάντηση για αυτήν την επιλογή.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 16.00 – 21.00
(για την συναυλία της 26ης Οκτωβρίου 2018 στο ΜΜΘ Μ1 – δοκιμές 23.- 25.10.2018)

Τραγούδια από το έργο Βασίλης Τενίδης: Αφιέρωμα στην Βέμπο (για τραγουδιστές λυρικούς ή μη)

Μεσόφωνος: Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, Στον πόλεμο βγαίνει ο Ιταλός, Χωριάτα είμαι, Παιδιά της Ελλάδος! Παιδιά (η ενδιαφερόμενος πρέπει να παρουσιάσει αποσπάσματα από όλα τα παραπάνω τραγούδια, που θα ζητηθούν – Πάρτες για φωνή και πιάνο θα σταλούν ηλεκτρονικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος)

Βαρύτονος: Το τραγούδι της λευτεριάς, Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του, Χωριό μου χωριουδάκι μου, Παιδιά της Ελλάδος! Παιδιά (ο ενδιαφερόμενος πρέπει να παρουσιάσει αποσπάσματα από όλα τα παραπάνω τραγούδια, που θα ζητηθούν – Πάρτες για φωνή και πιάνο θα σταλούν ηλεκτρονικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος)

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την 17η Σεπτεμβρίου 2018. Για εκείνους που θα επιλεγούν ως σολίστες στις δύο παραπάνω συναυλίες δεν έχει προβλεφθεί αμοιβή ή αποζημίωση. Ερωτήσεις – διευκρινίσεις αποκλειστικά με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο email: tcso.apply@gmail.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ