18.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΑίτηση έγκρισης για την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και της...

Αίτηση έγκρισης για την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και της επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης των καταστημάτων προς το δημοτικό χώρο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Ενημέρωση καταστηματαρχών σχετικά με το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους –

Για την άδεια εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους.

Παραλαβή αιτήσεων – Ενημερωτικό σημείωμα

Ενημέρωση καταστηματαρχών σχετικά με το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους – Σε εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που επιφέρει στις κανονιστικές πράξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε (πατήστε εδώ για να δείτε τις) για την άδεια εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους.

Ενημέρωση καταστηματαρχών σχετικά με το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρουςΓια την άδεια εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους.

Παραλαβή αιτήσεων– Ενημερωτικό σημείωμα

Σε εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για το χώρο ανάπτυξης Τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που επιφέρει στις κανονιστικές πράξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε για την άδεια εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρικών συσκευών και επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους. [πατήστε εδώ (Ανάρτηση του Ν.4876/2021/ΦΕΚ Α/251/23-12-2021 και της υπ’ αριθμ. Υ.Α. 101195/17/9/2021/ΦΕΚ Β/4654/8-10-2021) για να δείτε τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις – εφαλαιο ιε’: λοιπες οικονομικες, αναπτυξιακες και περιβαλλοντικες ρυθμισεις», «Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις»]

1. τις διατάξεις του Ν.4876/2021(ΦΕΚ Α/251/23-12-2021 [pdf] «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις – εφαλαιο ιε’: λοιπες οικονομικες, αναπτυξιακες και περιβαλλοντικες ρυθμισεις») άρθρο 159 (Εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών και επέκτασης ηλεκτρικής εγκατάστασης σε κοινόχρηστους χώρους – Προσθήκη παρ. 3 στο άρθρο 21 & παρ. 7 στο άρθρο 20 του Ν.4067/9-04-2012 (ΦΕΚ Α/79/9-04-2012) [pdf],

2. την υπ’ αριθμ. 101195/17/9/2021 (ΦΕΚ Β/4654/8-10-2021 [pdf]«Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις») Υπουργική Απόφαση (Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων), τις διατάξεις του ισχύοντος προτύπου ΕΛΟΤ 60364 για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα του επιπέδου ασφάλειας, :

Α1) στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας έχει άδεια και επιθυμεί την εγκατάσταση ηλεκτρικών συσκευών και επέκτασης της ηλεκτρικής εγκατάστασης σε κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους ή,

Α2)

  1. Αίτηση – Ενημερωτικό του επιχειρηματία. Για να κατεβάσετε πρότυπο αίτησης πατήστε εδώ.
  2. Άδεια πλήρης θεωρημένη με το σχέδιο κάτοψης κοινόχρηστου χώρου (σκαρίφημα) που περιλαμβάνεται στην άδεια που του χορηγήθηκε από την Δ/νση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστο δημοτικό χώρο για το Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), της επιχείρησης του.
  3. Τεχνική Έκθεση Εργασιών, διάγραμμα (με τεχνικά στοιχεία) με αποτύπωση της όδευσης και διέλευσης του ηλεκτρικού αγωγού επέκτασης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της επιχείρησης. ( από Μηχανικό)
  4. Υ.Δ.Ε. ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (οριστικοποιημένης) κατατεθειμένη με όλα τα πρωτόκολλα, στο « Ενιαίο Μητρώο Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων» του άρθρου 11 του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ Α/143/2011)
  5. Έγκριση Διαχειριστή ΕΔΔΗΕ ηλεκτροδότησης
  6. Λοιπά σχέδια η τεύχη που τυχόν προβλέπονται για τις εργασίες (όπου απαιτούνται κατά περίπτωση)

Σημείωση: Σας ενημερώνουμε ότι με την παραλαβή της αίτησης από την υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παραλαμβάνεται και ενημερωτικό σημείωμα με τεχνικές οδηγίες για τις εργασίες υλοποίησης.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ