18.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση ΠαιδείαςΑνοιχτό ΠανεπιστήμιοΈναρξη διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Γεωπολιτικές εξελίξεις –...

Έναρξη διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Γεωπολιτικές εξελίξεις – πολιτισμός – περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου» μέσω της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Ομάδας Έργου του Ανοικτού Πανεπιστημίου κα Δρ Δήμητρα Ακριτίδου δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα των διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Στην περίοδο που διανύουμε οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναδεικνύονται μείζονες παγκοσμίως και για το χώρο της Μεσογείου. Αντίστοιχα θέματα πολιτισμού, αλλά και περιβάλλοντος, είναι επίκαιρα διαρκώς.

Έτσι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή έγκριτων και διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων

έρχεται να δώσει μέσα από την κατάθεση των απόψεων τους μια γενική ενημέρωση προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται εκ του σύνεγγυς, να γνωρίσουν για τα θέματα αυτά. 

Οι διαλέξεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου λόγω των περιοριστικών μέτρων που διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2020 θα παρουσιαστούν τηλεοπτικά από την TV 100 κάθε Σάββατο ώρα 13.00.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων θα συμπληρώνεται με νέες διαλέξεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα ως έχει:

Ημερομηνία και ώρα προβολής                                       Εκπομπή Διάρκεια
06/02/21 – 13:00 Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και κλιματική αλλαγή: Επιπτώσεις στο Φυσικό και ανθρωπογενές Περιβάλλον.

Παπαμανώλης Νικόλαος – Αρχιτέκτων Μηχανικός καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης)

41΄
13/02/21 – 13:00  Το Βυζάντιο ως παράγων διαμόρφωσης της Ευρώπης.

Χρήστου Κωνσταντίνος – καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ)

32΄
13/02/21 – 13:35  Πολιτιστική Διπλωματία.

Κωτσιόπουλος Κωνσταντίνος – εμψηφισμένος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού,
Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και  Χριστιανικού Πολιτισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

27΄

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα 2313318665 και 2313318660.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ