16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΠολιτιστικό Περιεχόμενοαιγίδα διεύθυνσης πολιτισμούΈκθεση Φωτογραφίας των Σέρβων Καλλιτεχνών: Ντράγκαν Πέσιτς και Τζιόρτζιε Οντάνοβιτς και...

Έκθεση Φωτογραφίας των Σέρβων Καλλιτεχνών: Ντράγκαν Πέσιτς και Τζιόρτζιε Οντάνοβιτς και εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας

 

«Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – THE SOUL OF THE CITY».

H Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πανελληνιά  Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και υπό την Αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, , στο πλαίσιο των δράσεων  και της εξωστρέφειας που τη διακρίνει, διοργανώνει έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με έργα του φημισμένου Ντράγκαν Πέσιτς και του καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ, κ. Τζιόρτζιε Οντάνοβιτς, στενού συνεργάτη του εκλιπόντος Ντράγκαν Πέσιτς.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Labattoir, 28ης Οκτωβρίου 36, από την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017, μέχρι και την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017.

Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ειδική τεχνική του Ντράγκαν Πέσιτς, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στις 100 σημαντικότερες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Σερβίας, για τον περασμένο αιώνα. Παράλληλα με την έκθεση, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας, υπό τις οδηγίες του καθηγητή κ. Οντάνοβιτς και θέμα «Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – THE SOUL OF THE CITY».

Με την παραπάνω δράση δίνεται η δυνατότητα, σε επαγγελματίες και σπουδαστές φωτογράφους και όσους αγαπούν τη φωτογραφία, να γνωρίσουν μέσα από τις οδηγίες του Τζόρτζιε Οντάνοβιτς, τη μοναδική τεχνική του Πέσιτς, όσο αφορά την εκτύπωση της φωτογραφίας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (15 άτομα), που θα προκύψουν κατόπιν επιλογής από τον Τζόρτζιε Οντάνοβιτς.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου έχει ως εξής:

1η ημέρα – Δευτέρα, 11.12.2017 (18:00’-20:00)

Εισαγωγή στο αντικείμενο του εργαστηρίου, με ειδική αναφορά στην τεχνική του Πέσιτς.

Ανάθεση εργασίας στους συμμετέχοντες.

2η ημέρα – Τετάρτη, 13.12.2017 (18:00’-20:00)

Παρουσίαση εργασιών συμμετεχόντων – σχόλια και κριτική.

Απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 8/12/2017, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@pops.gr και chrgeorgiadis@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313318213

Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα και  από ένα σύντομο βιογραφικό των 150 λέξεων περίπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ