28.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςΔιεύθυνση Εξυπηρέτησης ΕπιχειρηματίαΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 3 ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 37 ΤΟΥ Ν. 4849/2021

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκηρύσσει εννέα (9) κενές θέσεις για παροχή πρόχειρων γευμάτων (εκτός λουκουμάδων) στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα λειτουργήσει κατά την εορταστική περίοδο 2022-2023, για απόδοση σε πωλητές σύμφωνα με την παρ. 3  του άρθρου 37 του Ν. 4849/2021.

ΧΩΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα διεξαχθεί στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας, όπισθεν του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η διάρκεια λειτουργίας της αγοράς είναι τριάντα (30) ημέρες, από τις 7 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 5 Ιανουαρίου 2023.

Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς είναι από τις 10:00 π.μ. έως τις 23:30 μ.μ.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΕΣΕΩΝ

Στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά μπορούν να δραστηριοποιούνται ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:

α) βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,

β) άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές,

γ) άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο,

δ) άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.

Κάθε πωλητής δεν μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία (1) θέσεις στην αγορά.

Οι θέσεις αποδίδονται στις κατηγορίες των πωλητών με την ακόλουθη ποσόστωση:

α) το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) των θέσεων στους κατόχους βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές,

β) το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές,

γ) το δέκα τοις εκατό (10%) των θέσεων στους κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και

δ) το πέντε τοις εκατό (5%) των θέσεων στους κατόχους άδειας χειροτέχνη καλλιτέχνη.

Για την απόδοση της θέσης οι υποψήφιοι πωλητές υποβάλλουν τη βεβαίωση δραστηριοποίησης ή την άδεια που κατέχουν ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων θα υπερβεί τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων ανά κατηγορία, θα διενεργηθεί κλήρωση.

Πριν από την ημερομηνία έναρξης της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, βάσει του οριστικού καταλόγου κατόχων θέσεων που θα προκύψει μετά από τη διαδικασία απόδοσης θέσεων, θα εκδοθεί απόφαση έγκρισης συμμετοχής στην αγορά, η οποία θα αναρτηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

ΠΩΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ

Οι πωλητές, στους οποίους θα διατεθούν οι προκηρυσσόμενες θέσεις, θα διαθέτουν τα παρακάτω είδη:

  1. Κρύα σάντουιτς, πίτσα, τόστ, σάντουιτς με ψητά τεμάχια κρέατος, σάντουιτς με ψητά τεμάχια κοτόπουλου, σάντουιτς με θαλασσινά, λαχανικά ως συστατικά των σάντουιτς, σαλάτες, πατάτες, σούπες.
  2. Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά (Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, Βασιλόπιτες, αμυγδαλωτά, ρεβανί κλπ), ντόνατς
  3. Κρέπες – χύμα παγωτό- γιαούρτι – γάλα – ξηροί καρποί
  4. Τσάι, σαλέπι, μπύρες, κοκτέιλς κλπ
  5. Παραδοσιακά μεταποιημένα προϊόντα οικοτεχνίας (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ζυμαρικά κλπ)
  6. Αρωματικά είδη και προϊόντα περιποίησης (σαπούνια, αρώματα, καλλυντικά κλπ)

 

ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ορίζεται ημερήσιο τέλος υπέρ του Δήμου ύψους δεκαπέντε (15) ευρώ για τη χρήση κάθε οικίσκου-περιπτέρου που θα διαθέτει προς πώληση βιομηχανικά είδη και είκοσι (20) ευρώ για τη χρήση κάθε οικίσκου-περιπτέρου που θα διαθέτει προς πώληση πρόχειρα γεύματα. Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του πίνακα συμμετεχόντων και η καταβολή τους αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή των δικαιούχων στην αγορά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για την απόδοση της θέσης οι ενδιαφερόμενοι πωλητές υποβάλλουν στο Τμήμα Ρύθμισης και Έκδοσης Αδειών της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ισόγειο Κτηρίου Β’ Δημαρχιακού Μεγάρου, τηλ. 231331-7277 και -7283) αίτηση υπό την μορφή υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με το υπόδειγμα που ενσωματώνεται στην παρούσα προκήρυξη, συνοδευόμενη από τη βεβαίωση δραστηριοποίησης ή την άδεια που κατέχουν, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε κατατίθενται αυτοπροσώπως είτε αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail): ch.papaioannou@thessaloniki.gr  και m.stefanidou@thessaloniki.gr  

Αντικατάσταση ή διόρθωση της αίτησης ή και συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 7-12-2022 μέχρι και 9-12-2022 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η παρούσα θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (www.thessaloniki.gr) και στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα “ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ” του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ