16.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΕνδυνάμωση εαυτού και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά στην...

Ενδυνάμωση εαυτού και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Ενδυνάμωση εαυτού και ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων

Βιωματικό εργαστήριο προσανατολισμένο στην ενδυνάμωση του εαυτού και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα στα πλαίσια της ομάδας, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και θα ολοκληρωθεί σε 6 δεκαπενθήμερες δίωρες συναντήσεις. Αφορά παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, μία ηλικία που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές αλλαγές και μεταβάσεις, τόσο στο αναπτυξιακό, συναισθηματικό αλλά και κοινωνικό πλαίσιο. Οι βιωματικές συναντήσεις θα στηρίζονται σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα από το παιχνίδι.

Οι θεματικές του εργαστηρίου θα καλύπτουν ενότητες όπως:
• Προσωπικά όρια και έλεγχος.
• Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εικόνας του εαυτού.
• Συναισθηματική έκφραση.
• Συνύπαρξη και διάδραση στην ομάδα.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί και θα διεξαχθεί από δύο ψυχολόγους με ειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, τη Σοφία Αθανασίου- Διαμαντοπούλου και τη Νατάσα Γεμενετζή-Μακρή.
Η εμπειρία τους στη διεξαγωγή ομάδων παιδιών και εφήβων στηρίζεται κυρίως στη δουλειά τους με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και την παράλληλη εκπαίδευσή τους στη συστημική ψυχοθεραπεία.

Τετάρτη 10/10/2018, 18:00 – 1η συνάντηση: «Ας κάνουμε μία ομάδα!»
Τετάρτη 24/10/2018, 18:00 – 2η συνάντηση:
Προσωπικά όρια και έλεγχος: Τα όρια του εαυτού
Τετάρτη 7/11/2018, 18:00 – 3η συνάντηση:
Ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εικόνας του εαυτού: «Μαθαίνω τον εαυτό μου.»
Τετάρτη 21/11/2018, 18:00 – 4η συνάντηση:
Συναισθηματική έκφραση: «Εκφράζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου.”
Τετάρτη 5/12/2018, 18:00 – 5η συνάντηση:
Συνύπαρξη και διάδραση στην ομάδα: «Συν- υπάρχω. Ο θησαυρός της φιλίας!»
Τετάρτη 19/12/2018, 18:00 – 6η συνάντηση :
Σύνοψη και κλείσιμο: «Αποχαιρετώ»

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης υποδεχόμαστε τα παιδιά στον χώρο και την ομάδα. Στόχος της συνάντησης να γνωρίσουμε εμείς τα παιδιά και αυτά εμάς, καθώς και να αρχίσει να δημιουργείται μεταξύ τους μία αρχική έννοια ομάδας μέσα από ασκήσεις γνωριμίας. Πέρα από τις συστάσεις και τις διαδικαστικές πληροφορίες, θα ορίσουμε τους βασικούς κανόνες της ομάδας, ενώ παράλληλα θα ασχοληθούμε με τους στόχους και τις επιθυμίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Για παιδιά 8-12 ετών, με προεγγραφή

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666
E mail: bibxarilaou@hotmail.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ