4.4 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΤμήμα ΤουρισμούFood FestivalTHESSALONIKI FOOD FESTIVAL: ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

THESSALONIKI FOOD FESTIVAL: ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Thessaloniki FoodfestivalTHESSALONIKI FOOD FESTIVAL:
ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκαν στην Αθήνα μέσα από τα πιάτα τριών Chef Ambassadors, μια πρωτοβουλία στην οποία προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης το 2017 στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και έγιναν δεκτές με μεγάλη ικανοποίηση από  τους δημοσιογράφους που εξειδικεύονται στον τομέα της γαστρονομίας, στη διάρκεια προγραμματισμένου δείπνου.

Τα πιάτα βασίστηκαν σε υλικά, προϊόντα και γεύσεις που διαχρονικά συνδέονται με την πόλη και τα οποία αναδείχθηκαν εξαιρετικά μέσα από τις δημιουργίες των σεφ. Τα τέσσερα στάδια του δείπνου συνδυάστηκαν με κρασιά οινοποιών – μελών της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και συγκεκριμένα από την περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο ρόλο της γαστρονομίας όσον αφορά στην προβολή της πόλης, ειδικά στο εξωτερικό. «Στόχος μας είναι η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού, κάτι που τα τελευταία οκτώ χρόνια προωθούμε μέσα από το THESSALONIKI FOOD FESTIVAL. Ο θεσμός αγκαλιάζει και στηρίζει νέες ιδέες και πρωτοβουλίες των ανθρώπων της πόλης, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη γεύση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Η εκπρόσωπος της Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Αλεξάνδρα Ανθίδου, παρουσίασε το προφίλ και τις δραστηριότητες της εταιρίας, δίνοντας έμφαση στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και ιδιαίτερα στη «Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής», από τους αμπελώνες στον Άγιο Παύλο και στην Αρναία μέχρι τις πλαγιές του όρους Μελίτωνα, στη χερσόνησο του Άθω, στο Μετόχι Χρωμίτσας και στον Μυλοπόταμο.

Παράλληλα, στη διάρκεια του δείπνου, στο οποίο εκ μέρους της Ένωσης παραβρέθηκε και η οινοποιός, Υλιάννα Στέγγου, τέσσερα διαφορετικά κρασιά από τις οινοποιίες Tsantali, Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Κτήμα Πόρτο Καρράς και Μυλοπόταμος Αγίου Όρους, συνόδευσαν σε ένα ευφάνταστο «food & wine pairing» τις γευστικές δημιουργίες.

Οι τρεις Chef Ambassadors της πόλης για το 2018 -ο Δημήτρης Τασιούλας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Thria, ο Αντώνης Μουστάκης του εστιατορίου Extravaganza και ο Λάμπρος Ρώσσιος του εστιατορίου Μαιτρ και Μαργαρίτα- που συνεργάστηκαν, αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στην εικόνα που έχουν αποκομίσει από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας ότι έχει προσδώσει οφέλη στην πόλη και τα εστιατόριά της σε καθημερινή βάση, ενώ ανέφεραν ότι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου πολλοί ξένοι επισκέπτες αναζητούν τις διαδρομές του γαστρονομικού χάρτη της πόλης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη της γαστρονομίας και έχει ήδη  κερδίσει πολλά σε επίπεδο προβολής και τουριστικής ανάπτυξης.  Η ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης, με σήμα τη Γοργόνα, γίνεται γνωστή και ισχυροποιείται μέσα από στοχευμένες δράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες & υλικό:
foodfestival@thessaloniki.gr  2313318215

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ