36 C
Thessaloniki

ANTAΡΑ Festival -4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Τε14Ιουν(Ιουν 14)8:30 μμΠε15(Ιουν 15)8:30 μμANTAΡΑ Festival -4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ8:30 μμ - 8:30 μμ (15)(GMT+03:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

ANTAΡΑ Festival

Το πρώτο μεγάλο παραδοσιακό φεστιβάλ του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη των Βαλκανίων, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά “εντός” του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο νέος μουσικός θεσμός της πόλης που θέλει να βάλει την παράδοση στην πρίζα! Ένα αστικό βαλκανικό πανηγύρι γεμάτο ξεφαντώματα, γλέντια και ανταμώματα. Το καραβάνι ξεκινά το ταξίδι του για πρώτη φέτος στις 14 και 15 Ιουνίου. Σηκώνουμε κουρνιαχτό κι αντάρα με δύο ξεχωριστές μουσικές συναντήσεις στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΓΚΙΝΤΙΚΙ
BANDA ENTOPICA

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
ΜΠΑΝΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Αδελφών Βαλκάνη

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου η αυλαία ανοίγει με δύο μουσικά σχήματα “γέννημα – θρέμμα” της Θεσσαλονίκης, που  η φήμη τους, πλέον, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Οι Γκιντίκι είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού ήχου. Θα φορτώσουν στις αποσκευές τους τον πρώτο τους δίσκο “Ahoy”, θα μπουν στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από την ευρωπαϊκή τους περιοδεία για να προσγειωθούν απευθείας στη Θεσσαλονίκη και να απογειωθούμε όλοι μαζί!

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς, με τραγούδια παραδοσιακά, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου τα 40 και πλέον χρόνια ιστορίας των Χειμερινών Κολυμβητών ανταμώνουν ξανά με τις 4 γενιές ιστορίας της Μπάντας της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη.

Από το 1985 με το “Από το πάρκο στη Μυροβόλο” και το “Όχι λάθη, πάντα λάθη” του 1997, οι δύο ιστορικές μπάντες ξανασυναντήθηκαν για μια ιστορική συναυλία πέρυσι στη Βλάστη, στο φεστιβάλ “Γιορτές της Γης” και θα το ξανακάνουν φέτος για το χατίρι της πόλης, που τους αγαπά πολύ. Ό,τι και να πει κανείς για την παρέα του Αργύρη Μπακιρτζή είναι λίγο μπροστά στην ψυχοσωματική αγαλλίαση που προσφέρει κάθε μουσική τους παράσταση. Όμως αν το ιδιαίτερο πάντρεμα ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής στα τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών ”έπιασε” κάποτε κορυφή, αυτό ήταν όταν συναντήθηκε με το βαλκανικό dna των Αδερφών Βαλκάνη που εδώ και 60 χρόνια αποτελούν έναν από τους κύριους εκπροσώπους των χάλκινων παραδοσιακών πνευστών της Μακεδονίας.

Let the αντάρα της παράδοσης να κυριεύσει τον αέρα της Θεσσαλονίκης!
ΑΝΤΑΡΑ Φέστιβαλ και καλή αντάμωση!

Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Δημοτικό Θέατρο Κήπου,  20.30

Αντάρα festival

Refresh Productions

Πολιτιστικός Οργανισμός “Επί Σκοπόν”

Ώρες προσέλευσης 19:30 – Ώρες έναρξης 20:30

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
(έντυπα συλλεκτικά hard copies)

  • ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Κέντρο, Πλατεία Ναυρίνου)
  • (Πλ.Ναυαρίνου, Τηλ. 2310.278515)
  • BAKALERIA ENTOPICA (Κέντρο, Αγία Σοφία)
  • (Καστριτσίου 15, Τηλ. 2311.301187)
  • ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά)
  • (Κερασούντος 81, Τηλ. 2310.453998)
  • και μέσω Viva.gr σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία.

Ηλεκτρονική Προπώληση μέσω Viva.gr:

Διοργάνωση: Refresh Productions & Πολιτιστικός Οργανισμός “Επί Σκοπόν”

Ώρα

14 (Τετάρτη) 8:30 μμ - 15 (Πέμπτη) 8:30 μμ(GMT+03:00)