20.9 C
Thessaloniki

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ

Πε12Οκτ9:00 μμΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ9:00 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔιεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού - Τμήμα Δημοτικών Μουσικών Σχημάτων

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συναυλία με τον διεθνούς φήμης μαέστρο και καθηγητή Miguel Angel Navarro στην αίθουσα Τελετών  του Α.Π.Θ.  στις 12/10/17
Στη συναυλία θα συμμετέχουν και σπουδαστές της ορχήστρας πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό θα παρακολουθήσουν τις γενικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Φιλαρμονικής του Κέντρου Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο σκοπός της συναυλίας είναι η καλλιτεχνική εξέλιξη του σχήματος της Φιλαρμονικής, η διεύρυνση του ρεπερτορίου της και η γνωριμία με την Ισπανική μουσική κουλτούρα. Αξίζει κανείς να αναφερθεί στις καταπληκτικές από κάθε άποψη, συμφωνικές ορχήστρες πνευστών της Ισπανίας που αποτελούν εδώ και χρόνια παγκόσμια πρότυπα.
Εκτός από τη  συγκεκριμένη συναυλία ο κος Navarro θα πραγματοποιήσει σεμινάριο εκτελεστών και διευθυντών συμφωνικής μπάντας το Σάββατο 7/10/17 και την Κυριακή 8/10/17 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά θέματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και έργα σύγχρονων Ισπανών συνθετών που αναδεικνύουν την κουλτούρα και την παράδοση της χώρας του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
TERCIO DE QUITES…………R. Talens
A FAIRY TALE………………….F. Ferran
COLISEUM……………………..H. Chinesta
PILATUS…………………………G. Reineke
IRELAND OF LEGEND……..R. SMITH

PAUSE

ENRIQUE LÒPEZ……………A. Alcalde
BRAVEHEART…………………J. Horner
AFRICA MEMORIES……….J. Barry
LA VITA ES BELLA…………..N. Piovani
THE TERMINAL……………J. Williams
(Σόλο Κλαρινέτο: Καζίκος Γιώργος)
PEARHARBOUR………………….H. Zimmer

Διεύθυνση Ορχήστρας: Miguel Angel Navarro

Miguel Angel Navarro
Βιογραφικό
Διάσημος δάσκαλος, μουσικός και Διευθυντής Ορχήστρας. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Ισπανία και συνέχισε στη Γερμανία και τις Η.Π.Α., πάντα με υψηλή βαθμολογία.Μέλος των Συμφωνικών Ορχηστρών της Βαρκελώνης και της Asturias, έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο του Εθνικού Διαγωνισμού Χάλκινων Πνευστών. Σαν σολίστ έχει  πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ισπανία (συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας του Auditorio Nacional de Música της Μαδρίτης), κερδίζοντας θερμή υποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.
Έχει πραγματοποιήσει διάφορες ηχογραφήσεις για την Εθνική Ραδιοφωνία της Ισπανίας και της Καταλονίας. Συμμετείχε στην ηχογράφηση περισσότερων από 30 δίσκων, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως οι Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Ainhoa Arteta, Witold Lutosławski, Charles Dutoit, Martha Argerich, Sumi Jo και Jessye Norman, αλλά και στη μουσική παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων, υπό τη διεύθυνση, μεταξύ άλλων, των Jose Luis Garci, Emilio Sagi και Llorenç Barber.
Ηγήθηκε σχημάτων μουσικής δωματίου ενώ διηύθυνε σημαντικότατα σύνολα όπως οι London Covent Garden Soloists, με τους οποίους έδωσε ερμηνείες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Καμπότζη, Σιγκαπούρη, Βουλγαρία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Μεξικό, Μπρουνέι και Βιετνάμ.
Το τελευταίο του Cd κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία με τον βιολονίστα Vasko Vassilev και τον πιανίστα Keito Saito.
Είναι Διευθυντής Σπουδών στο Ακαδημία του Castellón, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας “Maurice André” και Διευθυντής της Ισπανικής Ορχήστρας “MPV”. Έχει λάβει με Έπαινο τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιστορίας και της Επιστήμης της Μουσικής.
Στις 24 Απριλίου 2017 στην 70η επέτειο του διαγωνισμού που αφορά Φιλαρμονικές ορχήστρες σε εθνικό επίπεδο στην Ισπανία κέρδισε το πρώτο βραβείο και ειδικό βραβείο  της  κριτικής επιτροπής για τη συμμετοχή του, διευθύνοντας τη  Φιλαρμονική της Ένωσης Μουσικών της  Catarroja.

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

Ώρα

(Πέμπτη) 9:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ