34 C
Thessaloniki

Επαναλαμβανόμενη εκδήλωση

Σεμινάριο για τη Γλωσσική Ένταξη Ενήλικων Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Δε22Οκτ9:30 πμΔε2:00 μμΣεμινάριο για τη Γλωσσική Ένταξη Ενήλικων Μεταναστών στη Θεσσαλονίκη9:30 πμ - 2:00 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε σε σεμινάριο του προγράμματος «Γλωσσική Ένταξη Ενηλίκων Μεταναστών» (Linguistic Integration of Adult Migrants, LIAM) του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνεται από την Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το Σεμινάριο στοχεύει να παρουσιάσει και να συζητήσει τη «Συλλογή εργαλείων για τη γλωσσική υποστήριξη στους πρόσφυγες του Συμβουλίου της Ευρώπης» που σχεδιάστηκε από το Πρόγραμμα Γλωσσικής Πολιτικής (Τμήμα Πολιτικής Παιδείας) στο πλαίσιο του σχεδίου του «Γλωσσική Ένταξη Ενηλίκων Μεταναστών». Ο στόχος της δέσμης εργαλείων είναι η παροχή πρακτικής και δωρεάν υποστήριξης σε ΜΚΟ και εθελοντές και σε όλους τους εθνικούς και περιφερειακούς φορείς που εμπλέκονται στη γλωσσική υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών. Το ‘εργαλείο’ παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον Νοέμβριο του 2017 και είναι διαθέσιμο σε 7 γλώσσες διαδικτυακά (www.coe.int/lang-refugees).

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, Δήμος Θεσσαλονίκης από τις 9:30 έως τις 14:00. Απευθύνεται σε μέλη οργανώσεων που παρέχουν μη τυπική εκπαίδευση. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το οποίο ήδη διδάσκει εφαρμόζοντας το LIAM στην Ελλάδα, θα συντονίσει την επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και στελεχών που εργάζονται σε ΜΚΟ και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν άτυπη εκπαίδευση σε μετανάστες και πρόσφυγες – συμπεριλαμβανομένων ενηλίκων – με επίκεντρο τα μαθήματα γλωσσών, συμπεριλαμβανομένης των αναγκών σε εργασιακό περιβάλλον. Στη διάρκεια του σεμιναρίου άλλες οργανώσεις θα παρουσιάσουν τη συναφή δουλειά τους.

Η επιμόρφωση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα και θα παρασχεθεί πιστοποίηση. Η τελική ημερήσια διάταξη θα σταλεί στους εγγεγραμμένους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μαζί τους τους φορητούς υπολογιστές τους, καθώς θα υπάρξουν ασκήσεις on line.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε στείλτε email στο office@symbiosis.org.gr, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Με εκτίμηση
Δέσποινα Συρρή
Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, Συμβούλιο της Ευρώπης

Ώρα

(Δευτέρα) 9:30 πμ - 2:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης"