24.5 C
Thessaloniki

«Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια» με τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και την Marianne Libis Wandersleben

Τρ20Φεβ8:30 μμ«Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια» με τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και την Marianne Libis Wandersleben8:30 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει «ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια» με τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους και την Marianne Libis Wandersleben, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 20:30.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Το πρόγραμμα:

Bach – Kurtag, Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit
BWV 106 Actus Tragicus Sonatina

Franz Schubert, Fantasia in F minor Op. 103 D 940

Camille Saint-Saens, Feuillet d’ Album Op. 81

Gabriel Faure, Masques et Bergamasques Op. 112

Astor Piazzolla, Autumn (Otono Porteno) – Winter (Invierno Porteno)

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Γεννήθηκε το 1977. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 8 χρονών στο Dortmund. Το 1994 πήρε το πτυχίο Αρμονίας. Μαθητής στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, αποκτά το Πτυχίο πιάνου στην τάξη της κ. Αλέκας Τοκμακίδου και το δίπλωμα πιάνου στην τάξη της κ. Μάγια Παπαδοπούλου – Velcheva. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με πιανίστες όπως τους κ. Γ. Χατζηνίκο, Inci Hausler – Altinok, Marina Kapatsinskaya, Λάμπη Βασιλειάδη, Ervin Leiter. Έχει συμμετάσχει σε ρεσιτάλ Πιάνου και συναυλίες Μουσικής Δωματίου με Βιολί, Βιολοντσέλο, Κλαρινέτο, στην Θεσσαλονίκη, σε αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαία Στάγειρα, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, αρχαία Πύδνα), στον Βόλο, στην Λήμνο, συνοδός σε σοπράνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Γαλλία). Από το 2009 συνεργάζεται με τη Χιλιανή πιανίστα Marianne Libis Wandersleben σε ένα πιανιστικό dueto σε ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια στην Ελλάδα αλλά και στη Χιλή και από το 2018 με τον Γιώργο Κεχαϊδη σε ένα επιπλέον πιανιστικό dueto. Είναι επιπλέον Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης. Από το 2005 είναι στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και σήμερα υπηρετεί ως προϊστάμενος στο Κατάστημα Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης.

 

MARIANNE LIBIS WANDERSLEBEN Γεννήθηκε στην Valdivia της Χιλής σε μουσική οικογένεια. Η πρώτη καθηγήτριά της Carmen Letelier του σχολείου «School of Culture and Artistic Diffusion» της Valdivia υπογραμμίζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα με την οποία θα χειριζόταν το πιάνο. Στην εφηβεία της ήδη δίνει εξετάσεις που της επιτρέπουν να εισαχθεί στο Conservatory of Music of the Austral University της Χιλής με την διεθνούς αναγνωρισμένης ερμηνεύτριας και καθηγήτρια Ximena Cabello. Πέρα από την Χιλή που έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ πιάνου σε διάφορες πόλεις όπως στην Talca, στην Valdivia, στο Σαντιάγκο, στο Temuco, η φήμη της ξεπερνάει την πατρίδα της συμμετέχοντας σε ρεσιτάλ Πιάνου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στη Βενεζουέλα, στην Ουρουγουάη αλλά και στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη και Λήμνο). Συμμετέχει επίσης με την ορχήστρα της Μουσικής Δωματίου του Austral University. Διατηρεί μια μικρή τάξη ιδιαίτερα ταλαντούχων μαθητών στο Σαντιάγκο όπου ταξιδεύει αδιαλείπτως για να πραγματοποιήσει τα μαθήματα της και είναι καθηγήτρια πιάνου στην Σχολή Μουσικής Juan Sebastián Bach της Βαλντίβια. Παράλληλα, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων τμήματος στην Valdivia της Χιλής.

Ώρα

(Τρίτη) 8:30 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο