34 C
Thessaloniki

"ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ" - ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Κυ05Νοε10:45 πμΚυ1:00 μμ"ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ" - ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ10:45 πμ - 1:00 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

“ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ

 

Ξενάγηση:                                         Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία & Ώρα:                          5 Νοεμβρίου 2017, 11.00΄ το πρωί

Χώρος συνάντησης:                         Εξωτερική είσοδος του Μουσείου, έως τις 10.45΄ το αργότερο

Διάρκεια ξενάγησης:                        2 ώρες, περίπου

Αριθμός συμμετεχόντων:                 30 – 35 άτομα & 10 αναπληρωματικά, κατά προτεραιότητα, δημότες & κάτοικοι της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

Δήλωση/Ακύρωση συμμετοχής :    τηλ. 2313 318 548, κ. Χριστίνα Μπαλάση, Υπηρεσία Β΄ Δ.   Κ. Θ., μέχρι την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 2.30΄ μ.μ. Κάθε δήλωση μπορεί να αφορά σε δύο (2) άτομα, το ανώτερο.

Συμμετοχή:                                        ΔΩΡΕΑΝ

Πληροφορίες:                                   τηλ. 2313 318 548 ή/και

                                                           ηλ. δ/νση: bkoinotita@thessaloniki.gr

……………………………………………………………..

 

Η Β΄ Δημοτική Κοινότητα προσκαλεί τους κατοίκους της περιοχής, κατά προτεραιότητα, στη δωρεάν ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η ώρα έναρξης της ξενάγησης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017,  είναι στις 11 το πρωί και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες και όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Λόγω ιδιαιτερότητας της έκθεσης των αντικειμένων στο Μουσείο (εκτός προθηκών), ο αριθμός των επισκεπτών δεν θα ξεπερνάει τους 35.

Στις 11 αίθουσες του Μουσείου, που αντιστοιχούν σε ισάριθμους αιώνες κυρίαρχης βυζαντινής παρουσίας στον ευρωπαϊκό χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν, με την καθοδήγηση διπλωματούχου ξεναγού, την εξέλιξη της τέχνης και την οργάνωση της κοινωνικής, πολιτικής,  θρησκευτικής ζωής από τον 4ο ως τον 15ο αιώνα και τα σημάδια όλων των παραπάνω στη Θεσσαλονίκη της βυζαντινής περιόδου.

Η ξενάγηση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και θα καταλήξει στη διαχείριση των αρχαιολογικών ευρημάτων στο δημόσιο χώρο της σύγχρονης πόλης.

Παρακαλούνται οι κυρίες και οι κύριοι που θα συμμετάσχουν, να προσέλθουν στο Μουσείο 15΄πριν την ώρα έναρξης της ξενάγησης.

Σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως την Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ώρα

(Κυριακή) 10:45 πμ - 1:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού