25.9 C
Thessaloniki

"Η Νύχτα" του Ισαάκ Ασίμωφ

Πε07Ιουν6:30 μμΠε8:00 μμ"Η Νύχτα" του Ισαάκ ΑσίμωφΛέσχη Ανάγνωσης του Φανταστικού.6:30 μμ - 8:00 μμ(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η επόμενη συνάντηση της λέσχης ανάγνωσης του Φανταστικού, θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30, στον 1ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Το βιβλίο που θα διαβαστεί είναι “Η Νύχτα” του Ισαάκ Ασίμωφ.

Συντονίζει όπως πάντα η Ευλαμπία Τσιρέλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο.

Σ’ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΕΞΙ ΗΛΙΟΥΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΥΧΤΑ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ…

Ο πλανήτης Κάλγκας στέκεται στο χείλος του χάους, αλλά μόνο μια χούφτα ανθρώπων το αντιλαμβάνονται. Ο Κάλγκας γνωρίζει μόνο το αιώνιο φως της μέρας. Για περισσότερο από δυο χιλιάδες χρόνια, κάποιος από τους συνδυασμούς των έξι ήλιων φωτίζει τον ουρανό. Αλλά τώρα το λυκόφως συγκεντρώνεται. Σύντομα οι ήλιοι θα δύσουν όλοι ταυτόχρονα και το τρομερό μεγαλείο της Νύχτας θα προκαλέσει τέτοια παραφροσύνη, που θα σημάνει το τέλος του πολιτισμού.

Το διήγημα του Ισαάκ Ασίμωφ «Νύχτα» πρωτοεμφανίστηκε το 1941. Από τότε έχει αναγνωριστεί ως κλασσικό και ο συγγραφέας του ως θρύλος. Αλλά εκείνη η μικρή διήγηση δεν ήταν ολόκληρη η ιστορία. Τώρα ο καθηγητής Ασίμωφ, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο νικητή βραβείων Νεμπιούλα και Χιούγκο Ρόμπερτ Σίλβερμπεργκ εξερευνούν και επεκτείνουν μια από τις πιο συγκλονιστικές ιδέες στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας.

Σ’ αυτή τη νουβέλα, βιώστε τη Νύχτα κι ακόμη περισσότερα.
Ανακαλύψτε τι θα συμβεί την Χαραυγή.

Ώρα

(Πέμπτη) 6:30 μμ - 8:00 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης