25.9 C
Thessaloniki

Επετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πα09ΣεπΟλοήμερηΚυ09ΟκτΕπετειακή έκθεση για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή9 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2022, Δ.Ε.Θ. (περίπτερο 6)(Ολοήμερη)(GMT+03:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Μια έκθεση σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Θ. με ιστορική ανάλυση, κειμήλια, τεκμήρια, φωτογραφικό υλικό, εκθέματα, οπτικοακουστικό υλικό νέων τεχνολογιών κ.α.,  για τα εκατό χρόνια μνήμης από την Καταστροφή.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν : Μουσεία Προσφυγικού Ελληνισμού,  λαογραφικά μουσεία, προσφυγικά σωματεία και σύλλογοι και θα συμπεριλαμβάνεται Έκθεση με τεκμήρια του Κέντρου Ιστορίας.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται προσωποποιημένες αφηγήσεις, με την αξιοποίηση αρχείων όπως τα οικογενειακά προσφυγικά βιβλιάρια με οικογενειακές φωτογραφίες όπου απεικονίζεται όλη η οικογένεια που φτάνει και καταγράφεται στην Ελλάδα (στο μητρώο του Δήμου Θεσσαλονίκης).Στον τομέα της οικονομίας/επιχειρηματικής δραστηριότητας θα χρησιμοποιηθεί υλικό από τα αρχεία του Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, από το παλιό μητρώο επιχειρήσεων του ενιαίου Επαγγελματο- Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια διαχείρισης κειμηλίων.

Ώρα

Σεπτέμβριος 9 (Παρασκευή) - Οκτώβριος 9 (Κυριακή)(GMT+03:00)

Τοποθεσία

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Δ.Ε.Θ.