25.9 C
Thessaloniki

Διήμερο εκδηλώσεων Μικρασιατικής Κουζίνας

Σα18ΙουνΟλοήμερηΚυ19Διήμερο εκδηλώσεων Μικρασιατικής Κουζίνας18 - 19 Ιουνίου 2022, Δημαρχιακό Μέγαρο(Ολοήμερη)(GMT+03:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Στις 18-19 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου θα πραγματοποιηθεί διήμερο  Μικρασιάτικης κουζίνας.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να  παρουσιαστούν γεύσεις από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, την Ιωνία, την Καππαδοκία καλύπτοντας τις διατροφικές παραδόσεις και του επισιτισμού μιας τεράστιας σε έκταση γεωγραφικής περιοχής, όπου έζησε  ο ελληνισμός αδιάλειπτα επί χιλιετίες. Θα αναδειχθούν οι επιρροές που δέχτηκε η λιτή ελλαδική κουζίνα από τη μικρασιατική, όπου μακροπρόθεσμα συνέβαλε καταλυτικά στο γευστικό αισθητήριο του νεοέλληνα και εμπλούτισε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές. Στις δράσεις θα συμμετέχουν καταξιωμένοι σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη, οι οποίες με την εμπειρία τους, τις μαγειρικές τους ικανότητες και το κύρος που διαθέτουν θα συμβάλουν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δράσεις με τη συμμετοχή Μικρασιατικών συλλόγων. Στις υπαίθριες δράσεις θα συμμετέχουν περίπου 20 Μικρασιάτικοι σύλλογοι, που θα αναλάβουν να μας ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα της Μικρασιάτικης κουζίνας. Κάθε μέρα θα βρίσκεται στην εκδήλωση και ένας από τους σεφ, ο οποίος θα περιηγείται στους πάγκους των συλλόγων.

Ώρα

Ιούνιος 18 (Σάββατο) - 19 (Κυριακή)(GMT+03:00)

Τοποθεσία

Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης