32 C
Thessaloniki

Γνωρίζουμε συγγραφείς και τα βιβλία τους

Πε01Μαρ6:30 μμΠε7:30 μμΓνωρίζουμε συγγραφείς και τα βιβλία τουςΗ ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της Φανταστικής» και οι συγγραφείς Αικατερίνη Κ. Ιωαννίδου, Ειρήνη Γεωργάκη - Κόλλια και Ρόζα Ποζίδου θα παρουσιάσουν διαδραστικά το νέο τους βιβλίο «Κοίτα»6:30 μμ - 7:30 μμ(GMT+00:00) ΦορέαςΔ/νση Βιβλιοθηκών και Μουσείων - Τμήμα Περιφερειακών Βιβλιοθηκών

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Η ομάδα παιδαγωγών «Το ατελιέ της Φανταστικής» και οι συγγραφείς Αικατερίνη Κ. Ιωαννίδου, Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια  και  Ρόζα Ποζίδου θα παρουσιάσουν διαδραστικά μέσα από ένα οργανωμένο εργαστήριο το νέο τους βιβλίο «Κοίτα» από τις εκδόσεις Γράφημα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται  βασικά στοιχεία για την ανάγνωση μίας εικόνας. Τα κείμενα και οι εικόνες μας προκαλούν να παρατηρήσουμε τα είδη των γραμμών, τα σχήματα, τις φόρμες, τα χρώματα, την ένταση και τον τόνο τους.

Κοίτα… από που ξεκινούν οι γραμμές, που καταλήγουν, πώς συνδέονται, πως μοιάζουν, αναζήτησε τις ομοιότητες, τις φόρμες, τα σχήματα, τα χρώματα, δες τις αντιθέσεις.

Θυμήσου… τι ξέρεις για τα αντικείμενα; Ποιά η υφή τους; Πώς μυρίζουν; Πώς ακούγονται; Πότε τα είδες πρώτη φορά; Πώς σε έκαναν να νιώσεις;

Αναρωτήσου… πώς βρέθηκαν εκεί; Για ποιον λόγο; Τι μπορεί να ακολουθήσει;

Το “ατελιέ της Φανταστικής” είναι μια ομάδα παιδαγωγών ∆ημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κοινό στόχο την καλλιέργεια του λόγου, της αισθητικής και της απελευθερωτικής φαντασίας.

Για παιδιά από 3 – 6 χρονών

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, 18:30

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες από Δευτέρα 26/2/2018

 

 

 

Ώρα

(Πέμπτη) 6:30 μμ - 7:30 μμ(GMT+00:00)

Τοποθεσία

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου