26.8 C
Thessaloniki

Ανοιχτή Σκηνή 2018 - 9, 10, 11 ΜΑΡΤ - NERIUM PARK

Πα09Μαρ(Μαρ 9)9:00 μμΚυ11(Μαρ 11)11:50 μμΑνοιχτή Σκηνή 2018 - 9, 10, 11 ΜΑΡΤ - NERIUM PARKΗ θεατρική ομάδα ριSκο ανοίγει το πρόγραμμα παραστάσεων της Ανοιχτής Σκηνής 20189:00 μμ - 11:50 μμ (11)(GMT+00:00)

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Με το έργο Νerium Park του Josep Maria Miro από τη Θεατρική ομάδα ριSκο ανοίγει το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» που διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 (Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00), στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310 869869).

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση:

Ο Ζεράρ και η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι, αγοράζουν το πρώτο διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών, το “Nerium Park”, στα περίχωρα της μεγαλούπολης που ζουν και εργάζονται. Το ζευγάρι που είναι εννέα χρόνια μαζί μοιάζει να βρίσκει στο καινούργιο τους διαμέρισμα το ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν την οικογένεια που ονειρεύονται. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ο αρχικός ενθουσιασμός πολύ γρήγορα υποχωρεί και στη θέση του εισβάλει ο φόβος, η ανασφάλεια και η τρέλα. Tο έργο εκτυλίσσεται σε 12 σκηνές, όσοι και οι μήνες ενός έτους, και ο τίτλος του συνδέεται με το επιστημονικό όνομα της πικροδάφνης (Nerium Oleander), ενός διακοσμητικού τοξικού θάμνου που χρησιμοποιείται ευρέως για τη διακόσμηση των νέων οικισμών και των οδικών αρτηριών.

To “Nerium Park” αναφέρεται στη γενιά της οικονομικής κρίσης, που ενηλικιώθηκε σε έναv αμείλικτα υλιστικό και ανταγωνιστικό κόσμο και που δε διαθέτει τα ψυχικά εφόδια για να αντιμετωπίσει το κοινωνικό χάος που έφερε μαζί της η νέα οικονομική πραγματικότητα. Μια δυνατή ιστορία με μεγάλη αγωνία, ένα απροσδόκητο σύγχρονο θρίλερ, που δεν του λείπει το χιούμορ, με εντάσεις και δραματικές κορυφώσεις που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Josep Maria Miro

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου

Μετάφραση: Els de Paros*

Σκηνικά : Δανάη Πανά

Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα

Πρωτότυπο Μουσικό Θέμα: Τάσος Πελτέκης

Μουσική Επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου

Φωτισμοί : Στράτος Κουτράκης

*(Γιάννη Μαντάς, , Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς)

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΑΡΤΑ: Αγγέλα Μπολέτση

ZΕΡΑΡ : Γιώργος Βεργούλης

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Βούλγαρη

Teaser: Σιδέρης Νανούδης

Φωτογραφία αφίσας: Θάνος Κωστίκος

Σχεδιασμός αφίσας: Μαριάνθη Βεζερτζή

Επιμέλεια έντυπου υλικου: Αντώνης Ντεβετζιδάκης

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Δαμίγου Έλενα

Συμπαραγωγή: Αβέρτο Θέατρο– Θ.Ο.ριSκο

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10€ (κανονικό) , 7€ (μειωμένο, φοιτητικό, εκπαιδευτικό, ομαδικό 8 ατόμων), 5€ (ανέργων)

Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

Θεατρική ομάδα ριSκο: 6943 649 009

E-mail: omadarisko@yahoo.gr,

www.facebook.com/OmadaRisko

Website: www.avertotheatro.gr

Ώρα

9 (Παρασκευή) 9:00 μμ - 11 (Κυριακή) 11:50 μμ(GMT+00:00)