26.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέματα για τον ΠολίτηΚ.Ε.ΔΗ.Θ.KEDITH Cisco Academy «CyberOps Associate» (Συνεργάτης για Λειτουργίες Κυβερνοασφάλειας)

KEDITH Cisco Academy «CyberOps Associate» (Συνεργάτης για Λειτουργίες Κυβερνοασφάλειας)

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι η «KEDITH Cisco Academy» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) θα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις λειτουργίες κυβερνοασφάλειας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 08 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί έως τις 12 Μαρτίου του 2021 (συνολικά 70 ώρες παρακολούθησης). Η παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνεται διαδικτυακά κάθε Τρίτη και Πέμπτη μεταξύ 18.00 – 21.00.

Περιεχόμενα

Θα ανταποκριθείτε στην πρόκληση να προστατέψετε το δίκτυο;

Η κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο καθώς και άλλες απειλές για τα δίκτυα δεδομένων είναι μερικές από τις συναρπαστικές ευκαιρίες εργασίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας σε κάθε τομέα δραστηριότητας. Αποκτείστε τις δεξιότητες ώστε να συμμετέχετε σε ένα πεδίο που διαρκώς εξελίσσεται και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα Security Operation Centers. Το πιο σπουδαίο σε αυτό τον τομέα, είναι ότι βοηθάτε τον κόσμο να είναι ένα ασφαλέστερο μέρος.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα είστε σε θέση να:

– πραγματοποιείτε εγκατάσταση εικονικών μηχανών (Virtual Machines) ώστε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίo θα υλοποιείτε και θα αναλύετε συμβάντα Κυβερνοεπιθέσεων

– εξηγείτε το ρόλο που έχει ένας Cybersecurity Analyst σε ένα εταιρικό περιβάλλον

– εξηγείτε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Λειτουργικού Συστήματος Windows, που είναι αναγκαία για να υποστηρίξουν μια ανάλυση στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας

– εξηγείτε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Λειτουργικού Συστήματος Linux

– αναλύετε τη λειτουργία των πρωτοκόλλων και των υπηρεσιών δικτύου

– εξηγείτε τη λειτουργία μια υποδομής δικτύου

– κατηγοριοποιείτε τους διαφόρους τύπους επιθέσεων σε ένα δίκτυο

– χρησιμοποιείτε εργαλεία παρακολούθησης δικτύου για να αναγνωρίσετε επιθέσεις στα πρωτόκολλα και τις υπηρεσίες δικτύου

– εξηγείτε πως μπορεί να αποτραπεί μια κακόβουλη πρόσβαση σε δίκτυα, υπολογιστές και δεδομένα

– εξηγείτε την επίδραση της κρυπτογράφησης στην παρακολούθηση της ασφάλειας του δικτύου

– αξιολογείτε τις ειδοποιήσεις για συμβάντα παραβίασης της ασφάλειας ενός δικτύου

– αναλύετε τα δεδομένα εισβολής στο δίκτυο για να εντοπίσετε ποιοι υπολογιστές έχουν παραβιαστεί

– εφαρμόζετε ένα μοντέλο απόκρισης σε συμβάντα για να διαχειριστείτε συμβάντα ασφαλείας του δικτύου

– πάρετε μέρος στις εξετάσεις για την πιστοποίηση «CyberOps Associate».

Αναλυτικά η ύλη που θα διδαχτείτε περιλαμβάνει τα παρακάτω:

– Γιατί τα δίκτυα και τα δεδομένα δέχονται επιθέσεις

– Πως να προετοιμαστείτε για μια καριέρα στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας

– Δυνατότητες ασφάλειας στο Λειτουργικό Σύστημα Windows

– Βασικές αρχές υλοποίησης ασφάλειας στο Λειτουργικό Σύστημα Linux

– Πως τα πρωτόκολλα επιτρέπουν την επικοινωνία και τις λειτουργίες δικτύου

– Πως τα πρωτόκολλα Ethernet και IP υποστηρίζουν την επικοινωνία μέσω δικτύου

– Πως να πιστοποιήσετε την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών σε ένα δίκτυο

– Ανάλυση του πρωτοκόλλου ARP

– Πως το Transport Layer πρωτόκολλο του μοντέλου TCP/IP υποστηρίζει την επικοινωνία μέσω δικτύου

– Τι δυνατότητες προσφέρουν οι υπηρεσίες δικτύου στη λειτουργία του δικτύου

– Πως πραγματοποιείται η επικοινωνία σε ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα

– Πως πραγματοποιούνται οι επιθέσεις σε ένα δίκτυο

– Ποια είναι τα είδη απειλών και επιθέσεων σε ένα δίκτυο

– Πως πραγματοποιείται η παρακολούθηση κίνησης πακέτων σε ένα δίκτυο

– Πως οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες του TCP/IP για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις

– Πως κοινές εφαρμογές δικτύου είναι ευπαθείς σε επιθέσεις

– Ποιες είναι οι προσεγγίσεις στην οργάνωση της άμυνας ενός δικτύου

– Πως εφαρμόζεται ο έλεγχος πρόσβασης ως μέθοδος προστασίας του δικτύου

– Ποιες πηγές πληροφόρησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μάθετε για τις τρέχουσες απειλές στον τομέα της ασφάλειας

– Πως η Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού χρησιμοποιείται για την ασφάλεια των δεδομένων

– Πως ένας ιστότοπος ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού δημιουργεί αναφορά ανάλυσης της δράσης ενός κακόβουλου λογισμικού

– Πως καταγράφονται και διαχειρίζονται οι ευπάθειες των τελικών συσκευών ενός δικτύου

– Πως οι τεχνολογίες ασφαλείας επηρεάζουν την παρακολούθηση της ασφάλειας του δικτύου

– Ποιες μορφές διασφάλισης των δεδομένων χρησιμοποιούνται στην παρακολούθηση της ασφάλειας ενός δικτύου

– Ποια είναι η διαδικασία διαβάθμισης των συμβάντων ανάλογα με την επικινδυνότητα τους

– Ανάλυση των δεδομένων για να εντοπιστεί η πηγή του συμβάντος

– Ψηφιακή εγκληματολογία, ανάλυση συμβάντων και απόκριση

Βεβαίωση παρακολούθησης, Digital Badge και Πιστοποίηση

Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος και των σχετικών εξετάσεων, θα λάβεις βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion). Επίσης μπορείς να λάβεις έπαινο (letter of merit) με την υπογραφή του Cisco CEO Chuck Robbins, εάν ο βαθμός σου είναι τουλάχιστον 75% στην συνολική τελική εξέταση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα σου προσφέρει και Digital Badge (ψηφιακό πιστοποιητικό), το οποίο μπορεί ν’ αναρτηθεί στο διαδικτυακό σου προφίλ (λ.χ. LinkedIn), στο βιογραφικό σου, αλλά και να σταλεί σε υποψήφιο εργοδότη σου. Το Digital Badge πιστοποιεί με ασφαλή και επαληθεύσιμο τρόπο τους τομείς εκπαίδευσής σου, αλλά και τον φορέα εκπαίδευσης. Η συλλογή επαγγελματικών ψηφιακών σημάτων της Cisco μπορεί να προβληθεί στην πλατφόρμα Credly – Acclaim.

Τέλος, μετά το πέρας των μαθημάτων, μπορείς να λάβεις μέρος στις εξετάσεις για την πιστοποίηση «CyberOps Associate» (CBROPS) που σε βοηθά να κάνεις μια εξαιρετική αρχή για την καριέρα σου στις επιχειρήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Για να την αποκτήσεις περνάς την εξέταση που καλύπτει τις βασικές γνώσεις των δεξιοτήτων και διαδικασιών λειτουργίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (200-201 CBROPS). Εάν επιτύχεις ποσοστό πάνω από 75% στην τελική αξιολόγηση του προγράμματος λαμβάνεις εκπτωτικό κουπόνι 50% για τις εξετάσεις πιστοποίησης. Το κόστος της πιστοποίησης θα βαρύνει τους συμμετέχοντες. Οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σ’ ένα από τα εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης (λ.χ. Datalabs, Εθνικής Αμύνης 14Α ή Infolab, Παπαναστασίου 66 ή Systemplus, Αλ. Σβώλου 27 ή Infotech, Συγγρού 10).

Συμμετέχοντες – Προαπαιτούμενα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που θέλει ν’ αποκτήσει ανώτερες γνώσεις στην αντιμετώπιση απειλών στον κυβερνοχώρο και να διεκδικήσει θέσεις εργασίας ως entrylevel Associate Security Analyst και Incident Responder. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχουσών θα είναι 16 άτομα.

Λόγω της δυσκολίας και της εξειδίκευσης του αντικειμένου συνιστάται οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι χρειάζεται να έχουν:

  • καλές γνώσεις αγγλικών

  • έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με κατεύθυνση τεχνολογίες πληροφοριών ή να έχουν εργαστεί ως επαγγελματίες πληροφορικής

  • γνώσεις πληροφορικής (λ.χ. βασικές γνώσεις λειτουργικών συστημάτων Windows & Linux ή δικτύων ή CCNA ή Cybersecurity Essentials)

  • γραμμή internet τουλάχιστον adsl 24mbps

  • οποιονδήποτε Η/Υ τελευταίας 8ετίας με τουλάχιστον 4GB RAM (ισχυρή σύσταση για 8GB RAM) για να μπορεί να τρέξει τα εργαστήρια που είναι όλα σε Virtual Machines

Χώρος/Τρόπος διεξαγωγής

Το μάθημα θα γίνει διαδικτυακά μέσω εργαλείων σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου καθηγητή. Θα υπάρχουν απαιτούμενες εργασίες κάθε εβδομάδα (110+ interactive activities, videos, & quizzes και 6 δραστηριότητες Cisco Packet Tracer) επιπλέον των 6 ωρών παρακολούθησης (έως 20 ώρες προσωπικής μελέτης/εβδομάδα). Τα μαθήματα θα γίνονται στα ελληνικά, ενώ δίνεται πρόσβαση ηλεκτρονικά σε όλη την διδακτέα ύλη που είναι στην αγγλική γλώσσα.

Αίτηση συμμετοχής

Για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης έως τις 29 Νοεμβρίου 2020. Η εξασφάλιση θέσης θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας. Προϋπόθεση αποτελεί οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είστε δημότης ή κάτοικος του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να αποσταλούν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου (ώρα 15.00) στην διεύθυνση k.tsinari@kedith.gr

Η ιδιότητα του κατοίκου αποδεικνύεται από οποιοδήποτε πρόσφορο αποδεικτικό κατοικίας, όπως λ.χ. λογαριασμοί δικτύων κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ), λογαριασμοί τηλεφωνίας, τίτλοι ακινήτων ή μισθωτήρια συμβόλαια, κλπ). Η ιδιότητα του δημότη αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης (Για διευκόλυνση Στην ιστοσελίδα https://thessaloniki.gr/ επιλέγετε “ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ από το σπίτι”, μετά εισέρχεστε στο σύστημα με χρήση των προσωπικών σας κωδικών Taxisnet και στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία “Δημοτολόγιο” αιτείστε την λήψη του πιστοποιητικού σας. Αρκεί η προσκόμιση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου (ώρα 15.00) της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.)

Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/LVgEg1GgeZNJrN9T9

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ) διασφαλίζει το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων και υιοθετεί τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλες τις διαδικασίες και τα στάδια επικοινωνίας μαζί σας λαμβάνοντας τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σας ενημερώνουμε ότι, τα υποβληθέντα προσωπικά σας δεδομένα, στο πλαίσιο της ανωτέρω ενέργειας, θα διαχειριστούν ως απολύτως εμπιστευτικά από το προσωπικό της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. και τους συνεργαζόμενους με αυτήν συνεργάτες για την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού. Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της: https://www.kedith.gr/gdpr/

Το πρόγραμμα προσφέρεται στο πλαίσιο του προγράμματος Cisco Networking Academy. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της KEDITH Cisco Academy επικοινωνήστε μαζί μας στο k.tsinari@kedith.gr

Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας!!!

#ΜεΤηνΚΕΔΗΘ

#ΔήμοςΘεσσαλονίκης

#ΝέεςΔράσεις

#Εξ_Αποστάσεως

#Μένουμε_Ασφαλείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ