4.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΧρηματοδοτούμεναΠαραθαλάσσια Αστική Ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Ανθεκτικότητας

Παραθαλάσσια Αστική Ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Ανθεκτικότητας

Πρόγραμμα

Horizon 2020 (Ορίζοντας 2020). Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τίτλος Πράξης: Coastal Urban developmenT through the LEnses of Resiliency (Παραθαλάσσια Αστική Ανάπτυξη υπό το πρίσμα της Ανθεκτικότητας)

Σύντομος τίτλος: CUTLER

Συνολικός προϋπολογισμός: 5.080.125,00 €

Προϋπολογισμός Δήμου Θεσσαλονίκης: 241.250,00 €

Το έργο «CUTLER» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της ΕΕ «Horizon 2020». Η πρόταση υποβλήθηκε στην πρόσκληση H2020-SC6-CO-CREATION-2016-2017 (Co-Creation for Growth and Inclusion) και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα CO-CREATION-06-2017 (Policy-development in the age of big data: data-driven policy-making, policy-modelling and policy-implementation).

Το έργο έχει ημερομηνία έναρξης την 1 Ιανουαρίου 2018 και ημερομηνία λήξης την 31 Δεκεμβρίου 2020. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους:

1. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ, Ελλάδα, συντονιστής εταίρος)

2. Draxis Environmental S.A. (Ελλάδα)

3. Universitaet Koblenz-Landau (Germany)

4. Eurosoc Digital GGMBH (Germany)

5. Sampas Bilisim Ve Iletisim Sistemleri Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turkey)

6. Katholieke Universiteit Leuven (Belgium)

7. Oulun Yliopisto (Finland)

8. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Ελλάδα)

9. EMC Information Systems International (Ireland)

10. Interuniversitair Micro-Electronicacentrum (Belgium)

11. Byrne Looby Partners Water Services Ltd (Ireland)

12. Δήμος Θεσσαλονίκης (Ελλάδα)

13. Antalya Büyüksehir Belediyesi (Turkey)

14. Stad Antwerpen (Belgium)

15. Cork County Council (Ireland)

Σύντομη Περιγραφή Έργου

Στόχος της πρότασης είναι να υποστηρίξει τη διαμόρφωση των πολιτικών και του στρατηγικού σχεδιασμού που θα επιτρέψει την οικονομική ανάπτυξη μια πόλης με μοχλό την αξιοποίηση του υγρού της στοιχείου (π.χ. λιμάνι, ποτάμι, λίμνη), χωρίς να υποβαθμίσει την αστική ανθεκτικότητα της πόλης ως προς το περιβαλλοντικό οικοσύστημα αλλά και τη δημοκρατική πρόσβαση των πολιτών στην περιοχή. Κυρίαρχο στοιχείο για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι η αξιοποίηση των δεδομένων μεγάλου όγκου που διατηρούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και αφορούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πρότασης: α) την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται γύρω από το υγρό στοιχείο, β) την περιβαλλοντική επιβάρυνση που υφίσταται η συγκεκριμένη περιοχή ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας, και γ) τις κοινωνικές ανισορροπίες που ενδέχεται να επιφέρει η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας ως προς την προσβασιμότητα της περιοχής γύρω από το υγρό στοιχείο. Η πλατφόρμα που θα προκύψει ως αποτέλεσμα του έργου θα παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων μεγάλου όγκου, την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, την παροχή στοιχείων για τη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών, καθώς και την αξιολόγηση τους με χρήση μια σειράς δεικτών αποτελεσματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο CUTLER μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του εδώ, ενώ μπορείτε να μαθαίνετε για την εξέλιξή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebooktwitterLinkedIn.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα με τα έργα και τις δράσεις της “Ευφυούς Πόλης” εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ