9.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΤηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δήμου Μαδρίτης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την...

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δήμου Μαδρίτης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών και τις διαδικασίες ένταξης των μεταναστών

Στα πλαίσια του Έργου ADMin4ALL (Supporting Social Inclusion of Vulnerable Migrants In Europe), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δήμου Μαδρίτης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Αβαρλή και εκπροσώπους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να συζητηθούν οι κύριες προκλήσεις και ευκαιρίες που σχετίζονται με την ένταξη μεταναστών για τις τοπικές αρχές και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές των κοινωνικών υπηρεσιών στους Μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Αβαρλής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να είναι προσηλωμένος στην προσπάθεια της κοινωνικής ένταξης των υπηκόων τρίτων χωρών καθώς εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά, η κοινωνική ένταξη είναι μονόδρομος τόσο για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής όσο και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης. Στο παραπάνω πλαίσιο, η δημοτική αρχή καταβάλει προσπάθεια για την εσωτερική αναδιοργάνωση δομών και υπηρεσιών, για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού πόρου και για την ενεργοποίηση συνεργασιών και συμμαχιών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών».

Επίσης έγινε αναφορά στο πλαίσιο των υπηρεσιών συνολικά της Διεύθυνσης – εντός του οποίου συμπεριλαμβάνονται θέματα ένταξης μεταναστών και προσφύγων – και στη συνέχεια εξειδικευμένα στα  προγράμματα υποδοχής – φιλοξενίας προσφύγων (Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο, Πρόγραμμα REACT και το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών)

Τέλος αναφέρθηκε «στην ιδιαιτερότητα των συνθηκών του τελευταίου έτους λόγω της πανδημίας COVID -19, όπου οι υπηρεσίες όλων των προγραμμάτων συνέχισαν την λειτουργία τους με άλλο τρόπο επικοινωνίας (τηλεφωνική – ηλεκτρονική – ραντεβού – τηλεκπαίδευση)  με έμφαση στην ενημέρωση σε θέματα πρόληψης – προστασίας της δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι το Έργο ADMin4ALL υλοποιείται από τον ΔΟΜ, οποίος έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερους από 35 δήμους σε 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελλάδα και Μάλτα) σε θέματα που σχετίζονται με την παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών και τις διαδικασίες ένταξης των μεταναστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ