17.8 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσεις8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας

8η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας. Το έργο πλαισιώνεται από το  Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ERASMUS+ YOUTH SLYMS (Κοινωνιοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα).

Η Γιορτή πραγματοποιεί τη 2η φάση της από 26 Νοεμβρίου 2020 έως τέλος Ιανουαρίου 2021 περιλαμβάνοντας εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις,  παρουσιάσεις γλωσσών και πολιτισμών, ανοιχτές συζητήσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες σε ζητήματα διασταυρώσεων γλωσσών και πολιτισμών, τέχνη και πολιτισμό, πολυγλωσσικές αφηγήσεις – παραστάσεις καθώς και καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση και την μάθηση. Αλλόγλωσσες Κοινότητες, εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Φορείς με προτεινόμενο διαπολιτισμικό και γλωσσικό υλικό θα μπορούν να καταρτίζουν τον πολιτιστικό φάκελο (portfolio) συμμετοχής τους στις Γιορτές Πολυγλωσσίας, ώστε να αναρτηθεί στο αποθετήριο της Γιορτής.

(Για την ενημέρωσή σας σχετικά με το Portfolio της Γιορτής μπορείτε να  επικοινωνείτε με την κα Αργυρώ Μουμτζίδου, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου, στο 6942525050 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: giortipolyglossias@gmail.com )

Οι δράσεις σας θα ανεβαίνουν τακτικά στο Κεντρικό Ημερολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για το Συνοπτικό Πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Για το δείτε το πρόγραμμα στα Αγγλικά πατήστε ΕΔΩ

Για το Ενημερωτικό σποτ της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας πατήστε ΕΔΩ

Οι ψηφιακές δράσεις της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας αναρτώνται στο διαδικτυακό Κανάλι των Γιορτών Πολυγλωσσίας (youtube)  https://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg

Σχετικά links:

https://langtrips.wordpress.com/
http://slyms.uth.gr/el/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/
https://www.facebook.com/kdvm.thess
https://www.facebook.com/groups/239973746133573

Η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων με δράσεις ή/και αναρτήσεις σχετικού υλικού του Φορέα ή του εκπαιδευτικού Ιδρύματός σας στο Κανάλι μας, παραμένει ανοιχτή έως τέλη Μαΐου του 2021 Για νέες αιτήσεις-δηλώσεις συμμετοχής σας, μπορείτε να υποβάλλετε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/multilang/

Για την αποδοχή της αίτησή σας πρέπει να υπογράψετε την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει στο σχετικό link.

Οι νέες δηλώσεις θα συμπεριληφθούν σε μία από τις επόμενες φάσεις του προγράμματος δράσεων.

Για οποιεσδήποτε  επιπλέον, πληροφορίες ή αναρτήσεις του υλικού της δράσης σας, επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 231318665  κ. Ιωάννη Σταθόπουλο, 6948177565  κα. Μαρκέλλα Τσίχλα, 6942525050  κα. Αργυρώ Μουμτζίδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ