23.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΧρηματοδοτούμεναΑνέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου στην οδό Λαχανά 13

Ανέγερση τριθέσιου νηπιαγωγείου στην οδό Λαχανά 13

ο 21ο 3/θ νηπιαγωγείο δυναμικότητας 75 νηπίων, προβλέπεται να κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού 1426,74 τ.μ. που βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ.Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οδών Λαχανά, Ιωαννίνων, Κιλκισίου και Παπάφη.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας που ενέκρινε το κτιριολογικό του πρόγραμμα (Αρ. Πρωτ. : 197523/Α2 /18-11-2016 ) είναι ισόγειο, με εμβαδόν δόμησης ωφέλιμων χώρων : 485,87 τ.μ. (και επιπλέον ημιυπαίθριων χώρων εμβαδού 51,66 τ.μ.) και προσβάσιμο σε όλους αδιακρίτως (νήπια/ΑμεΑ/ΑΜΚ) από την οδό Λαχανά αρ.13 .

Στεγάζει τρείς (3) αίθουσες διδασκαλίας με νότιο προσανατολισμό και άμεση επαφή με την αυλή που επίσης αναπτύσσεται ισόγεια, συνολικού εμβαδού 889,21 τ.μ., η οποία στρώνεται με χλοοτάπητα (396,23 τ.μ.) και χυτό δάπεδο ασφαλείας , ενώ σε ένα τμήμα της στεγάζεται με πέργκολα προκειμένου να προσφέρει παιχνίδι προφυλαγμένο από τον ήλιο.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του κτιρίου εξασφαλίζεται επιπλέον με τη χωροθέτηση των βοηθητικών λειτουργιών στο βορρά, με πρόβλεψη διαμπερή και κατακόρυφου αερισμού και επαρκούς φυσικού φωτισμού ( 6 κουπόλες φωτισμού /αερισμού προβλέπονται στο δώμα), επαρκή ηλιοπροστασία με κατάλληλο σκιασμό, φυτεμένο δώμα εκτατικού τύπου, και θερμοπρόσοψη.

Το υπόγειο του κτιρίου βρίσκεται κάτω από τμήμα του ισογείου. Συνολικά καλύπτει 138.80 τ.μ. και στεγάζει μόνο τις απαραίτητες βοηθητικές λειτουργίες (λεβητοστάσιο κλπ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ