25.7 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΓνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Γνωρίζουμε σημαντικές γυναίκες του 20ου αιώνα στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Πρόκειται για γυναίκες που με το έργο και τη δράση τους έχουν αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Επιστήμονες, συγγραφείς, αθλήτριες ή ακτιβίστριες, δυναμικές, με όραμα και κότσια κατάφεραν κάθε μια με το δικό της προσωπικό τρόπο, να διαπρέψει στον τομέα της και να αφήσει το σημάδι της στην ιστορία. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες γυναίκες του 20ου αιώνα που θα γνωρίσουμε στην 2η  συνάντησή μας, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Βιρτζίνια Γούλφ, Έλεν Κέλερ, Ιρένα Σέντλερ, Μαλάλα Γιουσαφζαΐ, Φρίντα Κάλο.

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων ξεκίνησε, βασίζεται στο βιβλίο «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες» της Έλενα Φαβίλι και Φραντσέσκα Καβάλο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Πραγματοποιείται μία φορά το μήνα και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, σημαντικές γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία.

Το πρόγραμμα σχεδιάζουν και υλοποιούν η Αγγελική Φατίση και η Χριστίνα Τράπτσιου

Για παιδιά από 6 ετών

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ