Για ακόμη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Money Show, o Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Γαστρονομικός Τουρισμός και επιχειρηματικότητα» την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα Regency Ballroom του ξενοδοχείου Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας. Η Μαρία Παρταλίδου
Επίκουρος Καθηγήτρια ΑΠΘ στον Τομέα Αγροτικής Οικονομίας αναφέρθηκε στον
«Αγροτουρισμό και της γαστρονομία με έμφαση στις τοπικές ιδιοτυπίες και στις επιχειρηματικές καινοτομίες»
Ο Δημήτρης Τασιούλας
Chef Ambassador 2018 του 8ου Thessaloniki Food festival – Ιδιοκτήτης Εστιατορίου Thria μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες του από ξένους επισκέπτες οι οποίοι είναι διαμορφωτές κοινής γνώμης για την προσέλκυση υψηλού γαστρονομικού τουρισμού. Ο Γιώργος Παλησίδης, Εκπαιδευτής ΙΕΚ Θέρμης – Μέλος ΔΣ Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επισήμανε τα κακώς κείμενα σχετικά με τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Η Κυριακή Μπουλασίδου, Διευθύντρια γραφείου ΕΟΤ Μιλάνο (Ιταλία) παρουσίασε καλές πρακτικές της γειτονικής χώρας σχετικά με την προβολή και προώθηση των τοπικών προιόντων με τη στήριξη της κεντρικής κυβέρνησης.
Τέλος Λίλιαν Σαμαρά υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέγραψε τα αποτελέσματα των στοχευμένων δράσεων του Thessaloniki Food Festival στις επιχειρήσεις της πόλης και στην τοπική οικονομία.
Την ημερίδα συντόνισε η Ντέπυ Χιωτοπούλου, Δημοσιογράφος – Travel Blogger ( debbiestravel.gr ). Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με το κοινό, στην οποία συμμετείχε ο Κος Marco De La Pupa, μέλος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του σε σχέση με τις προωθητικές ενέργειες για τη γαστρονομία της Ιταλίας.