Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Μια μέρα μνήμης – για αυτούς που έφυγαν αλλά… δεν ξεχνιούνται» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Α΄ Δημοτική Κοινότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026, στις 19:30, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρίσκονται τρεις άνθρωποι που άφησαν το αποτύπωμά τους στον χώρο της μουσικής και του πολιτισμού:
- ο Νίκος Αστρινίδης,
- η Φόνη Μπαμπούρη – Δελφινοπούλου,
- η Γεωργία (Γιγή) Δήμου.
Μέσα από μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, η εκδήλωση τιμά το έργο και την προσφορά τους και αναδεικνύει τη μουσική τους παρακαταθήκη.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι σοπράνο Ανίλα Τέλη και Βάσκα Ποζίδου, ο βαρύτονος Χρόνης Νότας και στο πιάνο η Νίκη Σερενίδου.
Λαμβάνουν επίσης μέρος οι χορωδίες «Η Φωνή των Μακεδόνων» και η Χορωδία Συνταξιούχων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης «Ο Όσιος Ζήνων».


















