Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει σειρά ενημερωτικών, υποστηρικτικών και συμβολικών δράσεων – εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης του κοινού:
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν:
Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025 στις 17:40 θα φωταγωγηθεί το έργου του Γεωργίου Ζογγολόπουλο «Ομπρέλες» σε πορτοκαλί χρώμα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ OrangeTheWorld. Την ίδια ημέρα και ώρα 18.30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και μέλη της ΔΕΠΙΣ θα βρίσκονται εκεί για την ενημέρωση του κοινού. Θα διανεμηθούν συμβολικά, μέσα σε υφασμάτινες τσάντες, σημειωματάρια και ημερολόγια του 2026, στα οποία θα αναγράφονται μηνύματα ευαισθητοποίησης. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει το μουσικό συγκρότημα «Candy Flip».
Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και του Ε.Κ.Κ.Α., θα υλοποιήσουν δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του κοινού με την προβολή ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «TACT» σε σκηνοθεσία Βάνιας Τέρνερ, παραγωγή του ONASSIS CULTURE και διανoμή από το Cinedoc.
Δημιουργία σποτ από τη θεατρική ομάδα «NoVan Theater Group» και προβολή σε τηλεοπτικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η ενημέρωση του κοινού θα ολοκληρωθεί με τη διανομή κορδελών χρώματος πορτοκαλί και αυτοκόλλητου με το σύνθημα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ-ΔΥΝΑΤΗ ΑΥΡΙΟ σε κεντρικά καταστήματα της πόλης.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Εταιρία «ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΙΑ ΚΟΘΑΛΗ Α.Ε.»
Eταιρία «BLUE DOT STUDIO ARCHITECTURE & DESIGN»
Κέντρα Πρόληψης «ΣΕΙΡΙΟΣ»
Μουσικό συγκρότημα «Candy Flip»
MIVA Entertainment
Θεατρική Ομάδα «NoVan Theater Group»


















