28.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΑνακοινώσειςEurope DirectEUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης x 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ημαθίας

EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης x 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ημαθίας

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας στις 20–21 Σεπτεμβρίου 2025 και ανέλαβε τη διοργάνωση δύο πάνελ συζητήσεων: το Σάββατο 20/09 (18:30–19:30) το πάνελ με θέμα την διασύνδεση τοπικών προϊόντων και τουρισμού φιλοξένησε τον Κώστα Γιάντσιο (biscotto.gr, Foodkg.gr), τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Αθανάσιο Τόπη και την επικεφαλής του EUROPE DIRECT, Όλια Παναγιωτοπούλου, ενώ την Κυριακή 21/09 (19:30–20:30) πραγματοποιήθηκε δεύτερο πάνελ με ομιλητές τον σεφ Βασίλη Καλλίδη, τον Χρήστο Μπακάλη (οινοποιό- 80winery και εκπαιδευτικό- Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή), τον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο, τον Στέργιο Κουτσιώφτη (Γεν. Γραμματέα Επιμελητηρίου Ημαθίας), τον Αθανάσιο Τόπη και την κα Παναγιωτοπούλου, όπου αναδείχθηκαν θέματα οινοτουρισμού, προβολής τοπικών παραγωγών και καινοτόμων πρακτικών στην αγροτική παραγωγή σε συσχετισμό με τρέχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και προγράμματα.

Το διήμερο φεστιβάλ προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τις πρώτες ενδείξεις να παραπέμπουν σε περισσότερους από 7.000 μεμονωμένους πολίτες να το παρακολουθούν το σαββατοκύριακο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη δυναμική παρουσία του τηλεοπτικού σεφ Βασίλη Καλλίδη (ο οποίος περιηγήθηκε στα περίπτερα, δοκίμασε προϊόντα και μαγείρεψε επιτόπου) και ολοκληρώθηκε με μελωδική συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Βίκυς Καρατζόγλου, γεγονός που ενίσχυσε την ανταπόκριση του κοινού και την κάλυψη των μέσων.

Η παρουσία του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης στο φεστιβάλ, με την οργάνωση των συζητήσεων και την παροχή ενημέρωσης για ευρωπαϊκές πολιτικές σε θέματα βιωσιμότητας, “πράσινης” γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, συνέβαλε στην διάχυση της ανάγκης ανάδειξης της καινοτομίας καθώς και της γαστρονομικής ταυτότητας της Ημαθίας και στη δημιουργία γόνιμου διαλόγου μεταξύ παραγωγών, ειδικών και κοινού, ανοίγοντας προοπτικές για μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ