Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την ομάδα εικαστικών Εν δυνάμει θα πραγματοποιήσει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Ο δικός μας κόσμος», από την Τετάρτη 5 έως και την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025.
Η Ομάδα εικαστικών είναι τμήμα της ευρύτερης ομάδας δημιουργίας Εν δυνάμει, νέων με δυνητικές ικανότητες, εθελοντών, γονιών και φίλων που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2008 από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου με σκοπό την ουσιαστική και αξιοπρεπή ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο.
Η ομάδα εικαστικών Eν δυνάμει σε συνεργασία με μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια εδώ και 13 χρόνια υλοποιούν προγράμματα καλλιτεχνικής δημιουργίας, με συνδετικό ιστό την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, την επαφή με την καλλιτεχνική παραγωγή της πόλης και τη χαρά της επαφής των νέων με και χωρίς αναπηρία.
Εικαστική διδασκαλία, επιμέλεια: Ειρήνη Χριστοφορίδου
Δημιουργία ομάδας, οργάνωση: Μαρία Ιωαννίδου
«Ο δικός μας κόσμος είναι ο κόσμος της συνεύρεσης, ελεύθερα, συναισθηματικά, ισότιμα… με κανόνες και ταυτόχρονα με την ελευθερία της δημιουργίας, με ατομικά και ομαδικά ζωγραφικά έργα. Με τη δύναμη του μοναδικού ατομικού τρόπου έκφρασης και την καταπληκτικά μαγική δυνατότητα της συνεργασίας! Πολλοί νέοι και νέες συναντήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, τόσες διαφορετικές προσωπικότητες, ποιότητες και ευαισθησίες, άρα πόσες ερμηνείες, προτάσεις, προσεγγίσεις, με σεβασμό και αλληλοαποδοχή , αυτός… ο δικός μας κόσμος … μιλάει μέσα από τα έργα που με χαρά σας παρουσιάζουμε».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, στις 19:00, στην αίθουσα εκθέσεων του Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3-5, 5ος όροφος).
Η έκθεση θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 20:30.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.