Με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και πατροπαράδοτα έθιμα θα γιορταστούν και φέτος, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, 3 Μαρτίου 2025, τα Κούλουμα σε διάφορες γειτονιές του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Εκδηλώσεις οργανώνονται στις Γ’, Δ’, Ε’ Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αναλυτικά:
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα και ώρες 10:00 έως 15:00. Στην εκδήλωση εκτός από την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων (διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων κ.ά) θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς με τα χορευτικά σχήματα ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παράδοσης».
Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Στην πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού Ελληνισμού του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, αύλειο Θεατράκι (Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους) και ώρες 11:00 έως 15:00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι της Τούμπας συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και ώρες 11:00 έως 15:00, με ζωντανή μουσική, χορό, κρασί και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Στην αυλή του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας και ώρες 11:00 έως 15:00 με τη συμμετοχή χορευτικών σχημάτων των συλλόγων της Τριανδρίας.