31.6 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΟλοκληρώνεται ο καθαρισμός της Νέας Παραλίας από τα γκράφιτι

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός της Νέας Παραλίας από τα γκράφιτι

Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιείται ο καθαρισμός της Νέας Παραλίας από τα γκράφιτι, μία πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο την ουσιαστική αισθητική αναβάθμιση του τοπόσημου της πόλης και σημείου αναφοράς για τους πολίτες και για τους επισκέπτες της.

Η δράση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, καλύπτει όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, από την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο, ενώ εστιάζει σε σημεία έντονης ρύπανσης.

Τις εργασίες που πραγματοποιούνται με την έμπρακτη υποστήριξη της εταιρείας Kärcher επιθεώρησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Σταύρος Ανδρεάδης.

«Είναι μια όμορφη μέρα και μια όμορφη στιγμή για την πόλη. Όπως είχαμε ανακοινώσει προ μηνός προχωρά με ταχείς ρυθμούς η δράση για να σβήσουμε την ασχήμια από τη νέα Παραλία, το αγαπημένο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σταύρο Ανδρεάδη και όλα τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας για την πρωτοβουλία της παρέμβασης  σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι και τον Λευκό Πύργο. Σκοπός μας να αποκαταστήσουμε ζημιές αλλά και να δημιουργήσουμε όρους εικαστικής παρέμβασης, οι οποίες θα προσθέσουν ένα ακόμα καλλιτεχνικό αποτύπωμα στην όμορφη αυτή περιοχή της πόλης.

Είμαστε σήμερα εδώ με μια ευγενική και μεγάλη χορηγία της εταιρείας Kärcher, η οποία έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά στον καθορισμό της μουτζούρας σε χώρους που, όταν καθαρίζονται, δείχνουν πόσο φωτεινή, όμορφη και πιο χρήσιμη είναι για τους πολίτες της πόλης.

Θέλω να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να δουν αυτή την προσπάθεια, που κάνει όχι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά ενεργοί πολίτες, εταιρείες με κοινωνικό πρόσωπο, και να συμμετέχουν στην διαχείριση της πόλης, όσον αφορά την καθαριότητά της. Να τους παρακαλέσω και να τους καλέσω να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο την πόλη, που ξέρω ότι την αγαπούμε όλοι πολύ, να την κρατήσουμε καθαρή και να πάρουμε όλοι τέτοιες πρωτοβουλίες εθελοντισμού σε κάθε κοινότητα, σε κάθε γειτονιά, ώστε σύντομα να αποκατασταθεί η αισθητική και η καθαριότητα της πόλης», δήλωσε ο Δήμαρχος.

«Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεάδης τόνισε: «Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Πολιτιστικής Εταιρείας υποστηρίζονται από μέλη της, που συμμετέχουν στην προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι πολίτες ξεφεύγοντας από την λογική της αδράνειας και της εύκολης κριτικής. Είναι κάτι που φαίνεται πως συγκινεί πλέον ολοένα και περισσότερους και αυτό είναι πολύ θετικό. Ας αγαπήσουμε όλοι περισσότερο την πόλη μας και τον δημόσιο χώρο όπου ζούμε την κάθε μας μέρα. Αυτό θα βελτιώσει πρώτα απ’ όλα το δικό μας επίπεδο ζωής.»

O Διευθύνων Σύμβουλος της Kärcher Ελλάδος Λάζαρος Φραντζής σημείωσε: «Όλοι εμείς στην Kärcher Ελλάδος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε ενεργά στη βελτίωση της εικόνας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, ενός από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Πολιτιστική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Η καθαριότητα είναι πολιτισμός και μέσα από τέτοιες δράσεις επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τον διάλογο με την κοινωνία και να προσφέρουμε για το κοινό καλό». 

 Ταυτόχρονα ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες η πλήρης επισκευή και συντήρηση και στα 133 παγκάκια της Νέας Παραλίας, μια προσφορά της εταιρείας Ν. ΓΛΕΟΥΔΗΣ ΚΑΒΕΞ Α.Ε., μέλους της Πολιτιστικής Εταιρείας.

Από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να τοποθετηθούν στον Κήπο της Μεσογείου τα ειδικά πάνελ, όπου 60 καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν επί τόπου πρωτότυπα έργα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Mataroa Street Contest και της υπαίθριας έκθεσης street art/graffiti, του νέου θεσμού της Πολιτιστικής Εταιρείας, που θα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γιώργου και της Ζωής Παπαγεωργίου και της FRIGO STAHL A.E, μελών της Πολιτιστικής Εταιρείας. Αποκορύφωμα των παρεμβάσεων αποτελεί το κτίριο του Αντλιοστασίου, το οποίο θα μεταμορφωθεί και αυτό σε ένα έργο τέχνης που θα φιλοτεχνηθεί από street artists.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ