31.1 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΑνακοινώσειςΣεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από...

Σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα Κέντρα Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα Κέντρα Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δωρεάν κύκλο σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στα πλαίσια της δράσης, πραγματοποιούνται ομαδικές συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων χρήσιμων στην έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων σε θέματα σεξουαλικότητας. Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, με μικρό αριθμό μελών και θα αφορούν τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν είναι:

· Συναίνεση & ταυτότητες φύλου

· Παιδική σεξουαλική κακοποίηση

· Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία (συμμετοχή της μαίας κα. Κοντογιάννη Παναγιώτας των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης)

· Πορνογραφία και διαδικτυακή ασφάλεια

Οι συναντήσεις των ομάδων συντονίζονται από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Σπουργίτη Μαριάνθη. Η διάρκεια του κύκλου θα είναι 4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (πρωινές ώρες, κάθε Τετάρτη).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313318652 (Δευτέρα-Τρίτη 08:30-13:00) και 2313318612 (Τετάρτη-Παρασκευή 08:30-13:00). Αποστολή αιτήσεων συμμετοχής στο email m.spourgiti@thessaloniki.gr, αναφέροντας στο θέμα «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Το χρονικό διάστημα των αιτήσεων είναι από 7-25 Αυγούστου 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ