28.5 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΣτέλιος Αγγελούδης για ωράριο φορτοεκφορτώσεων: Υπηρετούμε την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και...

Στέλιος Αγγελούδης για ωράριο φορτοεκφορτώσεων: Υπηρετούμε την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση τη νέα πραγματικότητα του flyover

Δήλωση Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη σχετικά με το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης λειτουργεί με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η κατασκευή του flyover και την επιβάρυνση που το έργο αυτό προκαλεί στο κυκλοφοριακό. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις, λύσεις που προτάσσουν την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος, στη λογική της αναζήτησης της βέλτιστης δυνατής λύσης, στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Στη διαβούλευση που προηγήθηκε ενόψει της ψήφισης της νέας Κανονιστικής για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων ακούστηκαν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  μεταξύ άλλων και η πρόταση του ΕΕΘ για φορτοεκφορτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων ή και ολόκληρο το 24ωρο.

Παράλληλα, όμως, λάβαμε υπόψη τις υποδείξεις της Τροχαίας που κατέστησε σαφές, πως η διέλευση φορτηγών από το κέντρο της πόλης και ένα ελεύθερο -κατ’ ουσία- ωράριο φορτοεκφορτώσεων θα οδηγούσε στο απόλυτο κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Θεσσαλονίκη.

Για το λόγο αυτό προκρίθηκε η συγκεκριμένη τροποποίηση ωραρίου στις φορτοεκφορτώσεις, με ρητή δέσμευση πως μετά την ολοκλήρωση του flyover θα επανεξετάσουμε τη θέση μας.  Έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως μέλημά μας είναι η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της πόλης, η ανάταξη της τοπικής οικονομίας. Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς περί δήθεν ¨προσχηματικής¨ διαβούλευσης και καλώ τους επαγγελματίες στο τραπέζι του διαλόγου, το οποίο ποτέ δεν έχω εγκαταλείψει.

Υπενθυμίζω μόνο, πως πέρα και πάνω από τις όποιες συντεχνιακές ευαισθησίες, λογικές ή μη, τις προτεραιότητές μας τις ορίζει το υπέρτατο συμφέρον της πόλης».  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ