32.3 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΈρχεται το 1ο Thessaloniki Soloist Festival – Συναντήσεις σε μνημεία και τοπόσημα...

Έρχεται το 1ο Thessaloniki Soloist Festival – Συναντήσεις σε μνημεία και τοπόσημα της πόλης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η αρμόδια Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού διοργανώνουν από την Πέμπτη 4 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιουλίου το 1ο Thessaloniki Soloist Festival, ένα νέο πολιτιστικό γεγονός που φιλοδοξεί να αναδείξει κορυφαία μνημεία και τοπόσημα της πόλης σε εστίες Τέχνης και Πολιτισμού.

Σημείο έναρξης της καινούργιας αυτής πρότασης που προβάλει το σύγχρονο, δυναμικό πολιτιστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι την Πέμπτη 4/7 στις 21.00 οι εμβληματικές Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, με τους Big Band Βορείου Ελλάδος να μας ταξιδεύουν στον κόσμο της Jazz, της Latin και του Swing. Όπως σημειώνει στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης «τα ιστορικά σημεία και αξιοθέατα, τα παλαιοτέρα και νεότερα τοπόσημα, τα εμβληματικά μέρη της Θεσσαλονίκης οφείλουν να είναι ζωντανά, γεμάτα δράση, τέχνη και δημιουργία προσκαλώντας τους πολίτες κάθε ηλικίας και τους επισκέπτες της πόλης μας, να συμμετέχουν μέσα στην ιδιαίτερη αύρα, τη σημασία και τον συμβολισμό των χώρων αυτών».

Η σύνδεση αυτή της Ιστορίας με το σήμερα επιτυγχάνεται με μουσικές του κόσμου, συναυλίες κλασικής και έντεχνης μουσικής, funky αλλά και παραδοσιακής μουσικής, με σύγχρονο χορό και με μια ξεχωριστή βραδιά break dance.

Στο www.e-thessalonikiculture.gr έχει αναρτηθεί αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ