33.2 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΔιεύθυνση Βαφοπουλείου και Πνευματικών ΙδρυμάτωνΕπιστημονική ημερίδα «Η είσοδος στην εφηβεία και οι ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές της: ψυχοδυναμική...

Επιστημονική ημερίδα «Η είσοδος στην εφηβεία και οι ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές της: ψυχοδυναμική προσέγγιση μιας κρίσιμης αναπτυξιακής περιόδου» στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Η Ημερίδα με τίτλο «Η είσοδος στην εφηβεία και οι ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές της: Ψυχοδυναμική προσέγγιση μιας κρίσιμης αναπτυξιακής περιόδου» διοργανώνεται από το Κέντρο Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής «Διάθεση» Θεσσαλονίκης και τη Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ SKG”, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού & Εφήβου (ΣΥΜΕΠΕ) και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 14:00 στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 5, Θεσσαλονίκη) και απευθύνεται σε ειδικούς υγείας και ψυχικής υγείας αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό ενδιαφερομένων.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Emmanuelle Caule, ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια, αντιπρόεδρος των Επιστημονικών Εταιρειών C.I.L.A. (Διεθνές Κολλέγιο της Εφηβείας) και C.A.P.A. (Κολλέγιο Ακιταίνης στην Ψυχοπαθολογία των Εφήβων) η οποία διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ. Η κυρία Emmanuelle Caule θα μιλήσει για «Την είσοδο στην εφηβεία και τις ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές της». Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γρηγόρης Αμπατζόγλου,  Ομ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου του Α.Π.Θ. ενώ την συζήτηση η Σοφία Αμοιρίδου, Παιδοψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής «Διάθεση».

Θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι:

– Σοφία Αμοιρίδου, Παιδοψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής «Διάθεση» Θεσσαλονίκης όπου θα παρουσιάσει το Κέντρο.

– Αθανάσιος Ξαφένιας, Ψυχίατρος όπου θα παρουσιάσει την Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση «ΠΝΟΕΣ SKG”.

Παρεμβάσεις και σχολιασμοί:

Χριστίνα Χατζηδημητρίου, κλινική ψυχολόγος

-Νέλλη Γεωργούδη, κλινική ψυχολόγος –  ψυχαναλύτρια

– Γρηγόρης Αμπατζόγλου,  Ομ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου του Α.Π.Θ.

Η παρακολούθηση και η εγγραφή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ