28.9 C
Thessaloniki
ΔημοσιεύσειςΘέλω να ενημερωθώΔελτία τύπουΝέο πνεύμονα πρασίνου στη δυτική είσοδο της πόλης δημιούργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Νέο πνεύμονα πρασίνου στη δυτική είσοδο της πόλης δημιούργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Σε πνεύμονα πρασίνου μετέτρεψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημοτικό οικόπεδο στη συμβολή των οδών Παλαιού Σταθμού και Κωλέττη, στη δυτική είσοδο της πόλης, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν σκουπιδότοπος.

Με συντονισμένες κινήσεις η έκταση καθαρίστηκε και απομακρύνθηκαν οχτώ φορτηγά με μπάζα. Στη συνέχεια έγινε διαμόρφωση του εδάφους και φυτεύτηκαν περίπου 100 δενδρύλλια από ενδημικά είδη, πλατάνια, βελανιδιές, πικροδάφνες και δάφνες Απόλλωνος, δωρεά από τα φυτώρια Μακεδονίας και αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

Αυτή είναι η πρώτη φάση της παρέμβασης στο οικόπεδο, στο οποίο την επόμενη φυτευτική περίοδο, το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, θα φυτευτούν επιπλέον καλλωπιστικά δέντρα και θάμνοι, ενώ θα τοποθετηθούν και καθιστικά, ώστε να μετατραπεί σε πρότυπο αλσύλλιο.

Το νέο πάρκο επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Διαμαντάκη.

«Σήμερα ξεκινήσαμε και κάνουμε το πρώτο βήμα με μία διαμόρφωση στη μία πλευρά του δρόμου, φυτεύοντας πάνω από 100 δέντρα, βγάζοντας αρκετούς τόνους από μπάζα και σκουπίδια σε αυτό το γωνιακό πάρκο, το οποίο την επόμενη φυτευτική περίοδο θα φυτευτεί με πράσινο και λουλούδια, ώστε η δυτική είσοδος να πάψει να είναι η παραμελημένη γειτονιά της πόλης και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Αμέσως μετά, θα διαμορφώσουμε και την απέναντι πλευρά της εισόδου. Ήδη έχω δώσει σχετικές κατευθύνσεις, ώστε να αρχίσουν οι πρόδρομες ενέργειες, να καθαριστεί δηλαδή ο χώρος, να φύγουν τα ξερά χόρτα και τα μπάζα και να γίνουν πυκνές δενδροφυτεύσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναπτύσσει πολλές δράσεις για το περιβάλλον, ενώ συνεργάζεται με εταιρείες, ώστε να πρασινίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανάλογοι χώροι στην πόλη. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον μεγάλο ασθενή που είναι το περιβάλλον στον πλανήτη και στη μικρή γειτονιά μας. Ζητούμε τη συμπόρευση, τη συμπαράταξη και την υποστήριξη των πολιτών. Όλοι μαζί  μπορούμε να έχουμε πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στη Β’ Δημοτική Κοινότητα, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή δεν περιορίζει το ενδιαφέρον της μόνο στην καθαριότητα, αλλά επεμβαίνει καθημερινά στο θέμα της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους που ζουν γύρω από την οδό Γιαννιτσών, αλλά και στο ζήτημα των καταστημάτων που λειτουργούν παρανόμως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ